Lifestyle

KOKEN MET INSECTEN: CUPCAKES MET MEELWORMEN

We kunnen hartig, maar ook zoet koken met insecten. Vandaag presenteren we je een zoet en heel kleurrijk recept. Gemaakt door Myriamksky, instagramer en liefhebber van culinaire kunst. Het toetje van de dag: cupcakes ??
Perfect als dessert, of gewoon bij de thee of koffie!

Voor 6 Cupcakes:
Het keukengerei
3 kommen / 1 cupcake beker / 1 spuitzak / 1 spatel / 1 zeef
De ingrediënten
-3 eetlepels cacaopoeder
-60 g margarine
-125 g Stevia (plantaardige suiker)
-1 ei
-1 tot 2 lepels yoghurt met 0% vet
-30 g bloem
-20 g meelwormen om te koken (+ 10 andere meelwormen voor de decoratie)
-1/2 theelepeltje bakpoeder

We maken twee soorten glazuur!
Voor de pure chocoladesuikerglazuur:
-80 g pure chocolade, 10 cl lichte vloeibare room

Voor de witte en roze mascarpone suikerglazuur:
-80 g mascarpone, 30 g poedersuiker, roze kleurstof

Koken met insecten : Het recept

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C
  • Meng in kom 1 de cacao met 2 tot 3 el. water totdat je een pasta overhoudt.
    Smelt in kom 2 de margarine, voeg de cacaomassa, suiker, ei, yoghurt en bakpoeder toe.
  • Maal in kom 3 de meelwormen totdat ze een poeder worden, meng ze vervolgen met de bloem. Voeg schaal 3 toe aan schaal 2. Meng goed. Verdeel het mengsel in 6 cupcakevormpjes en bak 15 minuten. Laat 5 minuten afkoelen, haal de muffins uit de vorm om ze volledig af te laten koelen.
  • Choco-glazuur: verwarm de vloeibare room en giet deze bij het koken op de chocolade die eerder in kleine stukjes is gesneden. Meng dit.
  • Witte en roze mascarpone-glazuur: meng de mascarpone voorzichtig met de gezeefde poedersuiker, verdeel het mengsel in tweeën, laat de ene helft wit en maak de andere helft roze (voeg een roze kleurstofmestpunt toe). Niet roeren of kloppen, anders loopt het niet zo mooi door elkaar. Neem een spuitzak en vorm een driehoek, versier de cupcakes met de drie kleuren: choco, roze en wit. Versier de cupcakes met wat extra meelwormen.

Eet smakelijk!

Commentaires :

Soyez le premier à laisser un commentaire