MEELWORMEN - ORIGINAL

4,90 €

- +

18 in voorraad,

 verzending binnen 24 u.

Last items in stock

picto-origine-4personnes Eetbare insecten - 2 tot 4 porties

picto-origine-vers-de-farine-poids gevriesdroogde meelwormen, klaar om mee te koken!

picto-insectes-nature-allergènes Eetbare insecten bevatten dezelfde allergenen als schaaldieren

picto-europe-insectes-nature 100% Nederlandse eetbare insecten

picto-insectes-comestibles-cuisine Een bijzonder recept met insecten in elke doos!

Meelwormen in de pan

Na je borrel wat pit te hebben gegeven met onze gekruide eetbare insecten kun je nu de voordelen van het zelf koken met onze Origine Range. Onze eetbare meelwormen passen perfect over je salade, door je gerechten en zelfs bij het dessert. Je kunt natuurlijk zelfs met onze gekruide insecten koken en nieuwe smaakcombinaties creëren met onze unieke tips. Meelwormen zijn heel eiwitrijk en rijk aan vitaminen, ze zorgen voor bite en zijn een toevoeging aan je gerechten! 

Originele en smakelijke recepten met insecten

Om jouw ervaring optimaal te laten zijn werken we samen met de Franse koks van l'Atelier des Chefs om heerlijke, exclusieve recepten te ontwikkelen met sprinkhanen en meelwormen. Bijvoorbeeld onze 'risotto revisited' of onze truffels met knapperige meelwormen. Wij geloven in delen, dus bedenk vooral je eigen recepten en deel je creaties op onze website! Je kunt een briefje sturen via ons contactformulier. 

Voedingswaardedeclaratie :

 Voedingswaarden per 100gr::
Energie2340kJ / 550 kcal
Vetten37,2g
waarvan verzadigde vetzuren9g
Koolhydraten 5,4g
waarvan suickers0g
Eiwitten45,1g
Zout0,4g

Rijk aan eiwitten en vezels.

Ingredienten : Gedroogde hele meelwormen (Tenebrio molitor)

Allergenen : Allergenen van schaaldieren, mijten. 

Bewaring en gebruik : Minimale houdbaarheid: 8 tot 12 maanden. Consumeer binnen 3 dagen na opening

WIL JIJ LEKKER EN MAKKELIJK KOKEN MET EETBARE INSECTEN? HIER EEN UITLEG EN EEN SNEL RECEPT!


Wil jij je sprinkhanen wokken? We hebben een recept gemaakt waarbij jij snel en makkelijk eetbare insecten kunt eten. Krokant, vol van smaak, alles waar je ooit van droomde!

Hoe maak ik van mijn sprinkhanen een wokgerecht?

Om dit fantastiche recept met eetbare insecten te bereiden heb je 20 minuten voorbereiding nodig en 15 minuten ben je aan het koken. En dat is het, een levenslange herrinering over hoe je je heerlijke krokante sprinkhanen hebt bereidt!

Benodigdheden en ingrediënten voor 4 personen:

1 wok of iets soortgelijks
4 wortels
20cl water
1/2 bosje radijsjes
2 courgettes
2 rode paprika's
12 gamba's
2cl olijfolie
1 doosjes JIMINI'S naturel sprinkhanen (15g)
6,5cl sojasaus
10 gram sesamzaadjes
koriander (als je deze niet naar zeepsop vindt smaken)
Peper en zout

Gewoon het recept volgen, dat maakt je leven makkelijk.

Om te beginnen haal je de vleugels van de sprinkhanen, we hebben hier een complete gids over geschreven onder 'hoe verwijder je de vleugels van je sprinkhaan?'

Klaar? Maak je groenten schoon!

Schil de wortels en snijd ze in reepjes. Snijd de radijsjes in 4 stukken en snijd de koriander fijn.

Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd deze ook in reepjes.

Snijd de rode paprika's doormidden en gooi de zaden weg. Snijd vervolgens in dunne reepjes.

Pell de gamba's.

Cooking time! Verhit wat olie in de wok en bak de gamba's tot ze gaar zijn (ze zijn dan niet meer grijs).

Voeg nu de sprinkhanen toe en verwam ze samen met de gamba's een paar minuten. Haal ze uit de wok en laat ze rusten.

In dezelfde wok, wok je nu de paprika's 2 minuten en leg ook apart.

Voeg de wortels en het water toe, kook 3 minuten. Voeg nu de radijsjes toe en kook 1 minuut.

Als laatste wok je de courgettes 2 minuten, doe alles terug in de pan en mix.

Is alles warm? Voeg de sojasaus, koriander en sesamzaadjes toe en je bent klaar!

Tip van de chef:

Wil je geen gamba's maar meer sprinkhanen? (Willen we meer of minder sprinkhanen? Meer!) Bak dan de dubbele hoeveelheid sprinkhanen in boter met knoflook.



Ontdek ook

Een heerlijk assortiment