SPRINKHANEN - PAPRIKA

6,90 €

Dit product is niet langer op voorraad.

 verzending binnen 24 u.

 Kant en klare sprinkhanen

Picto-10g Ongeveer 15 sprinkhanen per doosje

Picto-Allergene-criquet Eetbare insecten bevatten dezelfde allergenen als schaaldieren

Picto-Insectes-comestibles-france Nederlandse eetbare sprinkhanen

Eetbare insectenbouw: ecologische voordelen en betere voedingswaarden


De milieuvoordelen van insectenbouw worden vaak benadrukt, en terecht! Waar traditionele veehouderijen alarmerende hoeveelheden water, grondstoffen en ruimte gebruiken is de sprinkhaan veel zuiniger. 10 kg voedsel is genoeg voor 8 kg insecten, terwijl dat maar 1 kg rundvlees oplevert. 
Insectenbouw kan bovendien driedimensionaal de ruimte benutten, terwijl het waarschijnlijk moelijk is om koeien op te stapelen! Daar komt nog bij dat levende insecten nauwelijks broeikasgassen produceren, wat zeker niet het geval is bij koeien en varkens. Bovendien zijn ze gezond: eetbare insecten zijn veel rijker aan eiwitten dan vlees (per kilogram). Op termijn heb je er dus minder van nodig, en hoeft er dus ook minder van geproduceerd te worden. 
Maar, om echt impact te maken met al deze voordelen moeten we wachten totdat insectenbouw zich op grote schaal gaat verplaatsen naar Westerse landen, want wij zijn nog altijd de grootste vleeseters.

Voedingswaardedeclaratie :

Per 100g :
Energie 2053kJ/493kcal
Vetten 30,8g
waarvan verzadigde vetzuren 10,3g
Koolhydraten 9,7g
waarvan suickers 1,8g
Vezels 9,5g
Eiwitten 39,6g
Zout 6,4g

Ingrediëntengedroogdehele sprinkhanen(Locusta migratoria), kruidenmix, [specerijen (waarvan paprika 22%, komijn, gerookte chili), zout, uienpoeder, natuurlijke smaak, tomatenpoeder], stabilisator (arabische gom).

Allergenen : Allergenen van schaaldieren, mijten. Kan: gluten, soja, lactose, sulfieten en noten bevatten. Bewaar op een donkere en droge plaats

Bewaring en gebruik : Minimale houdbaarheid: 8 tot 12 maanden. Consumeer binnen 3 dagen na opening.

LEVERING, PRIJS EN RETOURNEREN

JIMINI'S maakt gebruik van de Colissimo-diensten van La Poste om snelle leveringen in Frankrijk en Europa te waarborgen. 


Leveringszones

JIMINI's verzekert levering overal in Frankrijk (met extra kosten voor de Franse overzeese departementen en gebieden) en over heel Europa in deze gebieden:

Zone 1: België

Zone 2: Duitsland, Luxemburg en Nederland

Zone 3: Spanje, het Verenigd Koningkrijk, Zwitserland, Italië, Potrugal en Oostenrijk

Zone 4: Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, Polen, Griekenland en Tsjechië

LEVERINGSTIJDEN EN VERZENDING VAN JE BESTELLING 

JIMINI's verstuurd je bestelling binnen twee werkdagen na bevestiging van ontvangst. Zodra het is verzonden, krijg je een volgnummer voor het pakket op de Colissimo website. 


Colissimo diensten heeft een levertijd van 48 uur (2 werkdagen) en 5 tot 7 dagen voor internationale leveringen.

VERZENDKOSTEN

Bezorgkosten voor het vasteland van Frankrijk (inclusief Corsica) zijn van 5,80 € als je de Colissimo optie of 4,20 € aan een winkel in de buurt wilt bezorgen. Bij bestellingen boven 30 € is de levering gratis, geniet er van! 


Zone 1: €5,20 incl Btw.

Zone 2: €5,90 incl Btw.

Zone 3: €6,90 incl Btw.

Zone 4: €6,90 incl Btw.

Het versturen van pakketjes

Pakjes worden verzonden op werkdagen (maandag tot en met vrijdag), op de dag dat we je betaling ontvangen, indien dit vóór 11 uur is. Pakketen worden standaard verzonden. Bij aangetekende versturen rekenen we extra kosten, neem dan contact met ons op. Verzendkosten zijn inclusief verpakking, verwerking en verzendkosten. Maak één complete bestelling, we kunnen geen twee verschillende bestellingen combineren en je betaalt bezorgkosten voor beide bestellingen.

Het pakket wordt verzonden op eigen risico; hoewel speciale zorg wordt toegekend aan pakketten met fragiele inhoud. Als je niet thuis bent wanneer het pakket wordt afgeleverd dan wordt er een niet-bezorgingsbericht achtergelaten en kun je het pakket ophalen bij je lokale postkantoor. Het pakket wordt tien dagen bewaard en dan teruggestuurd indien niet opgehaald. Alle pakketten die door het Postkantoor teruggestuurd zijn door het niet ophalen kan opnieuw worden verzonden op kosten van de klant; we geven geen geld retour.

VERLIES, DIEFSTAL OF SCHADE

JIMIN'S kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verloren, gestolen of beschadigde pakketten tijdens de levering. In geval van grote vertraging of traceeronderbreking adviseren wij je om contact op te nemen met de klantenservice van Colissimo, denk hierbij aan je track-and-trace nummer.

Bij beschadiging van de inhoud raden wij u aan om het pakket niet te accepteren. Alle geaccepteerde pakketten worden als compatibel beschouwd en geen retourzendingen of terugbetalingen zullen worden gedaan.

Ontdek ook

Een heerlijk assortiment