SPRINKHANEN - GRIEKSE KRUIDEN

6,90 €

- +

84 in voorraad,

 verzending binnen 24 u.

 Kant en klare sprinkhanen

Picto-10g Ongeveer 15 sprinkhanen per doosje

Picto-Allergene-criquet Eetbare insecten bevatten dezelfde allergenen als schaaldieren

Picto-Insectes-comestibles-france Nederlandse eetbare sprinkhanen

Eetbare insecten met zonnige kruiden!


Wil je de Mediterraanse zon aan tafel? Onze heerlijk knapperige sprinkhanen met Griekse kruiden zijn de perfecte keuze. Onze insecten zijn gekruid met aromatische specerijen, gedroogde tomaat, knoflook, en een snufje zout. Ze passen percet bij een glaasje wijn als aperitief, of als gezonde topping op en Griekse salade met olijven en tomaten. Langzaam gegaard in een speciale oven, op lage temperatuur, zijn alle smaken en voedingswaarden bewaard gebleven.


Ons unieke bereidinsproces garandeert de hoogste kwaliteit eetbare insecten


Iedereen (en jij binnenkort ook!) is het eens over hoe lekker onze recepten zijn. Dat is nog niet alles, we garanderen ook een gezond product. De meeste insecten die je vindt zijn klaargemaakt op hoge temperaturen, of zelfs gefrituurd. Wij hebben een unieke techniek ontwikkeld die de krachtige smaken garandeert, terwijl de voedingswaarden bewaard blijven.

Voedingswaardedeclaratie :

Per 100g :
Energie 1959 kJ/471 kcal
Vetten 30,5
waarvan verzadigde vetzuren 10,4g
Koolhydraten 7,2g
waarvan suickers 2,2g
Vezels 7,0g
Eiwitten 38,6g
Zout 12g

Ingrediëntengedroogdehele sprinkhanen(Locusta migratoria), kruidenmix [zout , aromatische planten 3% (tijm 1,9%, oregano 1,1%),  specerijen 2,5% (peper, paprika, knoflook, ui, natuurlijke smaak)], stabilisator (arabisch gom)

Allergenen : Allergenen van schaaldieren, mijten. Kan: gluten, soja, lactose, sulfieten en noten bevatten. Bewaar op een donkere en droge plaats

Bewaring en gebruik : Minimale houdbaarheid: 8 tot 12 maanden. Consumeer binnen 3 dagen na opening.

HOE HAAL IK DE VLEUGELS VAN MIJN SPRINKHAAN?

Om deze chirurgische ingreep te laten slagen, moet je over twee handen beschikken.

Grapje, het eten van sprinkhanen is helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen is het onderstaande 4 stappenplan te volgen.

Stap 1, Neem je sprinkhaan tussen duim en wijsvinger van je linker hand (in je rechterhand als je linkshandig bent).
Met je andere hand pak je de vleugels vast met je duim en wijsvinger zodat ze net boven het lijfje van de sprinkhaan zitten.
Dan trek je de vleugels snel over het hoofd van de sprinkhaan, maar niet te hard anders gaat de sprinkhaan of zijn lijfje stuk.
En voilà. Ruim de vleugels op, of bewonder het mooie patroon in de vleugels.

Gefeliciteerd! Je weet nu hoe je de vleugels van een sprinkhaan haalt én je kunt dit nu leren aan je vrienden of opscheppen tegenover je collega's.

Ik heb de vleugels van mijn sprinkhaan opgegeten, ben ik nu in levensgevaar?

Geen paniek! De vleugels zijn eetbaar, maar we adviseren je om ze eraf te halen omdat ze anders misschien tegen je gehemelte blijven plakken.

En wie weet, misschien krijg je wel vleugels en kun je weg vliegen...

Daar ga je! Je weet nu hoe je eetbare sprinkhanen moet eten en hoe je er als snack of bij de borrel van kan genieten. Vergeet niet te vertellen hoe lekker de Jimini's insecten zijn;)
Ontdek ook

Een heerlijk assortiment