SPRINKHANEN - FRUITY CURRY

6,90 €

- +

5 in voorraad,

 verzending binnen 24 u.

Last items in stock

 Kant en klare sprinkhanen

Picto-10g Ongeveer 15 sprinkhanen per doosje

Picto-Allergene-criquet Eetbare insecten bevatten dezelfde allergenen als schaaldieren

Picto-Insectes-comestibles-france Nederlandse eetbare sprinkhanen

De eetbare sprinkhaan: diva onder de aperitieven!


Laat je verrassen door de delicate smaak van eetbare sprinkhanen, gekruid met een vleugje fruity curry! 
Onze heerlijke sprinkhanen komen van Nederlandse telers, die gespecialiseerd zijn in de productie van hoge kwaliteit eetbare insecten. Insectenbouw is een ingewikkelde tak van sport. Daarom hebben we gekozen voor Europese producenten die hun producten vriesdrogen om de smaak en voedingswaarden zoveel mogelijk te bewaren. 
Onbewerkt smaken eetbare sprinkhanen vooral naar walnoten, wat we in onze werkplaats in Vaux-le-Pénil, in Normandië, subtiel hebben gecombineerd met de exotische smaak van curry. En, omdat we bij JIMINI's houden van natuurlijk en gezond eten bevatten onze recepten geen conservatoren of smaakstoffen! Dus, vanavond als aperitief, sprinkhanenfeestje!


De sprinkhaan: een wereldberoemd eetbaar insect!


Sprinkhanen worden gegeten in verschillende delen van de wereled, zoals Afrika, Azië, Australië en de Mediterraanse kust. Ondanks dat entomophagie (het eten van insecten) de meeste Europeanen nogal exotisch aandoet, is het een wijd verbreide gewoonte over de hele wereld: voor ongeveer een derde van de wereldbevolking zijn insecten dagelijkse kost.
Met meer dan 1900 soorten is er keuze genoeg aan eetbare insecten! Hoogstwaarschijnlijk vind je de bekendste lekker : krekels, meelwormen, sprinkhanen, of zelfs gele schorpioenen (die onterecht als insecten worden aangezien!), maar sommige zijn natuurlijk indrukwekkender dan anderen. Bijvoorbeeld de 15 cm lange reuzewaterwants die in Thailand word gegeten, of zelfs de groene sprinkhaan die meer dan 20 cm groot kan worden.. Maar, de grootte zegt niet alles, de kleintjes hebben vaak een verrassende textuur: in tegenstelling tot de knapperige sprinkhaan heeft de bamboeworm bijvoorbeeld een veel zachtere textuur, en zijn torren, met hunharde pantsers veel moeilijker door te bijten. Eetbare insecten bieden zoveel verwonderlijke culinaire ervaringen als je maar kunt bedenken!


Eetbare insectenbouw: van ecologische voordelen tot voedingzaamheid


De milieuvoordelen van insectenbouw worden vaak benadrukt, en terecht! Waar traditionele veehouderijen alarmerende hoeveelheden water, grondstoffen en ruimte gebruiken is de sprinkhaan veel zuiniger. 10 kg voedsel is genoeg voor 8 kg insecten, terwijl dat maar 1 kg rundvlees oplevert. 
Insectenbouw kan bovendien driedimensionaal de ruimte benutten, terwijl het waarschijnlijk moelijk is om koeien op te stapelen! Daar komt nog bij dat levende insecten nauwelijks broeikasgassen produceren, wat zeker niet het geval is bij koeien en varkens. Bovendien zijn ze gezond: eetbare insecten zijn veel rijker aan eiwitten dan vlees (per kilogram). Op termijn heb je er dus minder van nodig, en hoeft er dus ook minder van geproduceerd te worden. 
Maar, om echt impact te maken met al deze voordelen moeten we wachten totdat insectenbouw zich op grote schaal gaat verplaatsen naar Westerse landen, want wij zijn nog altijd de grootste vleeseters.

Voedingswaardedeclaratie :

 Per 100g :
Energie 2161kJ / 517 kcal
Vetten 28g
waarvan verzadigde vetzuren 8,5g
Koolhydraten 19,7g
waarvan suickers 4,3g
Eiwitten 46,5g
Zout 0,4g

Ingrediënten: gedroogde hele sprinkhanen (Locusta migratoria), kruidenmix [dextrose, curry 23% (waarvan koriander, kurkuma, fenegriek, gember, chili) specerijen (waarvan kurkuma, peper) ananassap in poedervorm, kruidenextracten, zout], stabilisator (arabische gom).

Allergenen : Allergenen van schaaldieren, mijten. Kan: gluten, soja, lactose, sulfieten en noten bevatten. Bewaar op een donkere en droge plaats

Bewaring en gebruik : Minimale houdbaarheid: 8 tot 12 maanden. Consumeer binnen 3 dagen na opening.

HOE HAAL IK DE VLEUGELS VAN MIJN SPRINKHAAN?

Om deze chirurgische ingreep te laten slagen, moet je over twee handen beschikken.

Grapje, het eten van sprinkhanen is helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen is het onderstaande 4 stappenplan te volgen.

Stap 1, Neem je sprinkhaan tussen duim en wijsvinger van je linker hand (in je rechterhand als je linkshandig bent).
Met je andere hand pak je de vleugels vast met je duim en wijsvinger zodat ze net boven het lijfje van de sprinkhaan zitten.
Dan trek je de vleugels snel over het hoofd van de sprinkhaan, maar niet te hard anders gaat de sprinkhaan of zijn lijfje stuk.
En voilà. Ruim de vleugels op, of bewonder het mooie patroon in de vleugels.

Gefeliciteerd! Je weet nu hoe je de vleugels van een sprinkhaan haalt én je kunt dit nu leren aan je vrienden of opscheppen tegenover je collega's.

Ik heb de vleugels van mijn sprinkhaan opgegeten, ben ik nu in levensgevaar?

Geen paniek! De vleugels zijn eetbaar, maar we adviseren je om ze eraf te halen omdat ze anders misschien tegen je gehemelte blijven plakken.

En wie weet, misschien krijg je wel vleugels en kun je weg vliegen...

Daar ga je! Je weet nu hoe je eetbare sprinkhanen moet eten en hoe je er als snack of bij de borrel van kan genieten. Vergeet niet te vertellen hoe lekker de Jimini's insecten zijn;)
Ontdek ook

Een heerlijk assortiment