EIWITREEP - PURE CHOCOLADE & VIJGEN

23,90 €

 verzending binnen 24 u.

Barre-farine-criquet-12 Eiwitreep verrijkt met krekelmeel

 per insectreep

picto-allergene Insecten bevatten dezelfde allergenen als schaaldieren

Picto-sans-gluten-barreglutenvrij en zonder zuivel

Picto-organic-fig gemaakt met 81% biologische ingrediënten

eiwit, veel vezels en antioxidanten, en bron van ijzer en calcium

Onze (onwijs) lekkere energierepen!

Onze repen zijn een gemakkelijke gezonde snack, maar ook heel geschikt als brandstof voor je training of juist voor herstel! We hebben de beste intrediënten gekozen voor onze repen: gedroogde vijgen en amandelen voor natuurlijke energie, aangevuld met de volle smaak van pure chocolade. Natuurlijk zorgt ons krekelmeel voor een hoge dosis eiwit en een natuurlijke bron van omega-3 en 6.

Alleen maar gedroogd fruit, amandelen, chocolade en krekels!

De mix van vijgen, pure chocolade, die we combineren met een zoete dadelpasta en knapperige amandelen is heerlijk. Onze energierepen worden door ons zelf met de hand gemaakt, helemaal met natuurlijke ingrediënten, biologische producten, aangevuld met krekelmeel. (Helaas, vanwege saaie bureaucratische regeltjes kan krekelmeel nog niet gecertificeerd worden). Ons krekelmeel wordt geproduceerd in Europa, van 100% Europse insecten zodat we kwaliteit en traceerbaarheid kunnen garanderen! 

Voedingswaardedeclaratie :

 Voedingswaarden per 100gr :Per 40g :% des VNR per 40g :
Energie (kJ / kcal) 1698 / 407 679 / 162,8 8%
Vetten (g) 21,1 8,4 12%
waarvan verzadigde vetzuren (g) 4,1 1,6 8%
Koolhydraten (g) 29,4 11,8 5%
waarvan suickers (g) 25,4 10,2 11%
Vezels (g) 9 3,6 18%
Eiwitten (g) 20,5 8,2 16%
Zout (g) 0,20 0,08 1%
Ijzer (mg) 5,5 2,2 16%
Magnesium (mg) 159,7 63,9 17%
Kalium (mg) 753,4 301,4 15%
Vitamin E (mg) 8,9 3,56 30%

Voedingsvoordelen: Rijk aan eiwitten, vezels en antioxidanten, bron van kalium, magnesium en ijzer.

Ingrediënten: dadels *, hele amandelen *, gedroogde vijg 21,5% *, pure chocolade 7,5%* (cacaomassa 4%, rietsuiker, cacaoboter 0,5% vanille-extract), erwteneiwit, zonnebloemeiwit *, amandelpuree, gedroogde en vermalen krekel 5,5%, honing *, Geconcentreerd vijgensap 3,5% , magere cacaopoeder 2,2% *, natuurlijk aroma. 

Allergenen : Allergenen van schaaldieren, mijten. Kan: gluten, soja, lactose, sulfieten en noten bevatten. Bewaar op een donkere en droge plaats

Bewaring en gebruik : Minimale houdbaarheid: 8 tot 12 maanden. 

*Biologisch gecertificeerde ingrediënten.

Gecertificeerd FR-BIO-01

WELKE INSECTEN KUN JE ETEN?

Volgens de FAO (Food & Agriculture Organization) zijn er meer dan 2000 eetbare insecten. Natuurlijk zijn sommige bekender dan anderen.

DE KEVER, DE KONING, EERSTE EETBARE INSECT

De meest gekweekte kever is de Scarabaeoidea. Deze familie van kevers is het meest gegeten insect op aarde en vertegenwoordig 31% van alle eetbare insecten. Ze worden het meest gegeven als larven, kevers zijn de koningen van de entomofagie.

DE LEPIDOPTERA STAAT OP PLEK TWEE

Ook wel de vlinder genoemd, ze werden eerst gekweekt voor de productie van zijde, maar worden ook veel gegeten in Azië. De Lepidoptera vertegenwoordigd 18% van de eetbare insecten op aarde. Niet slecht...

HYMENOPTERA

Op de derde plek vinden we de Hymenoptera met een score van 14%. Je kent ze onder anders als mieren, bijen en wespen. Deze worden voornamelijk gegeten in Latijns Amerika maar ook in Azië. Zelfs in Frankrijk werden lange tijd bijen- en wespen larven gegeten.

ORTHOPTERANEN

Deze vind je overal, van Mexico tot Thailand en zelfs in Afrika! Dames en heren wij stellen u voor aan sprinkhanen en krekels. Ze vertegenwoordigen 13% van de eetbare insecten.

EN WAT DOET JIMINI'S DAN?

De vraag die we krijgen is waarom wij maar 4 eetbare insecten leveren als je er 2000 kunt eten? Nou, dat is omdat we deze in de beste kwaliteit kunnen krijgen en ze super veilig zijn. We kopen ze in bij gespecialiseerde boederijen uit Europa om zo kwaliteit te garanderen. We kunnen zo met een gerust hart jou de beste insecten leveren.

Ontdek ook

Een heerlijk assortiment