MEELWORMEN - KNOFLOOK & TUINKRUIDEN

6,90 €

- +

2 in voorraad,

 verzending binnen 24 u.

Last items in stock

Picto-2pers Kant en klare meelwormen - 2 tot 4 porties

Picto-18g knapperige en gekruide eetbare meelwormen

Picto-allergène Eetbare insecten bevatten dezelfde allergenen als schaaldieren

Picto--criquet-rouge-alg Geproduceerd in Frankrijk met 100% Nederlandse eetbare insecten. 100% natuurlijk

EETBARE MEELWORMEN ALS APERITIEF?

Val ook voor de verassende knapperigheid van onze eetbare meelwormen, fijn gekruid met knoflook en kruiden!

De meelworm is en eetbare insectensoort, ookwel bekend als de Tenebrio Molitor. De smaak is verfijnd, en lijkt op amandelen en cashewnoten. Het eten van insecten is in Nederland nog geen gewoonte, maar dat is juist de reden dat we we onze snacks voorzien van heerlijke smaakmakers.

In onze Melun-faciliteiten, een uurtje van Parijs, gebruiken we ingrediënten en specerijen van de hoogste kwaliteit om jouw smaakpapillen een oppepper te geven. Gegarandeerd zonder kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen, en bereid met de "Franse Slag". Je kunt dus kennismaken met entomofagie (het eten van meelwormen en andere insecten) met onze Garlic & Herbs meelwormen.

DE EETBARE MEELWORM, SNEL EN GEMAKKELIJK TE KWEKEN

Mocht je toevallig zin hebben om je eigen insecten te kweken voor menselijke consumptie, begin dan met meelwormen!

Meelwormen volgen dezelfde ontwikkelingsfasen als vlinders, wat betekent dat de larven er heel anders uitzien dan volwassen dieren. Ze ondergaan een volledige metamorfose: meelwormen worden uiteindelijk kevers! De meelworm is eetbaar vlak voor de coconfase, als het nog een larf is. Als je zelf insecten kweekt kun je de hele fase van deze grappige diertjes bekijken. Het kost weinig tijd en moeite, het is eenvoudig, en leuk!

INSECTEN ETEN IN EUROPA, EEN TREND DIE ZICH SNEL ONTWIKKELT !

De laatste jaren is de publieke aandacht voor entomofagie hard gegroeid. Natuurlijk wordt de trend steeds gewoner met de komst van kant en klare insecten die te koop zijn in gewone winkels. Maar er is meer op komst! Met Jimini's zijn meelwormen niet langer alleen een culinaire curiositeit voor avonturiers, maar een daadwerklijke toevoeging aan je maaltijd. 

Tegenwoordig kan entomofagie rekenen op de steun van wereldwijde organisaties zoals de VN en wordt in steeds meer westerse landen gewoon. In België kun je tapenades met meelwormen vinden in de schappen, en bedrijven in de VS en Canada ontwikkelen momenteel proteïnepoeder op basis van insecten. 
Zelfs al is het eten van meelwormen nog niet mainstream in Nederland, de ontwikkelinge van entomofagie is dichterbij dan reality shows op TV doen vermoeden!

Voedingswaardedeclaratie :

Voedingswaarden per 100gr :
Energie 1976kJ/474kcal
Vetten 27,7g
waarvan verzadigde vetzuren 6,6g
Koolhydraten 17,6g
waarvan suikers 7,5g
Vezels 7,0g
Eiwitten 35,0g
Zout 8,3g


Ingrediënten:  gedroogde hele meelwormen (Tenebrio molitor), 
kruidenmix [zout, knoflook 20% (van nature aanwezig sulfieten), suiker, aromatische planten 18%, peper, specerijen, kruidenextracten], stabilisator (arabische gom).

Allergenen : Allergenen van schaaldieren, mijten. Kan: gluten, soja, lactose, sulfieten en noten bevatten. Bewaar op een donkere en droge plaats

Bewaring en gebruik : Minimale houdbaarheid: 8 tot 12 maanden. Consumeer binnen 3 dagen na opening

HOE JE INSECTEN TE BEWAREN

Hoe bewaar je je insecten nadat je de verpakking hebt geopend?

Als jij tot een van de mensen behoort die geen bodemdrift heeft bij onze insecten, kun je ze bewaren in een luchtdicht doosje.

Je verpakking met eetbare insecten is open, wat moet ik doen? Hier een paar tips:

Het was de eerste keer dat je eetbare insecten at en je hebt ze niet allemaal opgegeten... Óf je bent zo'n sympathiek persoon dat je hebt besloten om wat sprinkhanen te bewaren voor die ene vriend(in) die er niet bij kon zijn.. Of je ogen waren groter dan je maag en je hebt alle doosjes in een keer open gemaakt... Ach, het is oké. Je hebt niet alle insecten opgegeten en nu vraag je je af hoe je ze bewaart én ze krokant houdt?

Oké, na 5 jaar van intensieve studies over het bewaren van sprinkhanen, 12 patent aanvragen en een test bij een panel van 6552 vrijwilligers hebben wij DE (let wel 'DE') oplossing gevonden voor je: een kleine luchtdicht plastic doosje, ookwel 'Tupper****' (wij maken hier geen reclame voor andere merken, maar vraag het maar even aan je oma).

Dus om mijn insecten te bewaren zonder problemen, hoef ik ze alleen in een luchtdicht plastic doosje te doen en te zorgen dat ik hem goed afsluit?' Juist! 10 punten!

Dus, onthoud. Als jij je insecten wilt bewaren doe je dat door ze af te sluiten van lucht en vochtingheid. Zo houd je ze krokant en kun je ze nog een keer serveren (tot een week na opening). Het is belangrijk dat ze op kamertemperatuur bewaard worden en dat ze in het donker staan.

Wat? Jij hebt geen Tupper****?

O nee.... Maar wij hebben óók een plan B voor je! Namelijk, zakjes mat ziplocksluiting! Beste ding ooit, die beschermen je insecten namelijk óók tegen vochtigheid en sluiten ze af van lucht.

Goed geprobeerd!

Zoals je ziet, is het best simpel om je eetbare insecten te bewaren!

Maar even tussendoor. VRIEND(IN), eerlijk... Hoezo eet jij niet de hele doos met heerlijke Jimini's insecten leeg?

Ontdek ook

Een heerlijk assortiment