KREKELS - GEROOKTE UI & BARBECUE

7,90 €

- +

70 in voorraad,

 verzending binnen 24 u.

Picto-2pes Kant en klare eetbare krekels - 2 tot 4 porties

Picto-14g knapperige en gekruide krekels

 Picto-Allergene Eetbare insecten bevatten dezelfde allergenen als schaaldieren

 Picto-made-in-france Geproduceerd in Frankrijk met 100% Nederlandse eetbare insecten. 100% natuurlijk

Krekels zijn het nieuwe hapje vooraf! 

Hou je van BBQ-smaak? Mis je het aroma van gegrilde uien? Dan kun je onze Smoked Onion & BBQ krekels zeker waarderen! Van zichzelf hebben eetbare krekels een nootachtige smaak, maar met onze unieke smaakmakers worden ze een "must have" als snack, of om bite en eiwit toe te voegen aan bijvoorbeeld je lunchpakket.

Eetbare krekels zijn echte superfoods!

De kweek van krekels heeft maar een kleine ecologische voetafdruk, maar dat is nog niet alles! Vol met omega 3, vitamine B12 en voor meer dan 60% bestaand uit eiwit helpen ze je bij een gezonde levensstijl. Heuse superfoods dus! 

Lekker, zonder af te doen aan de kwaliteit!

Bij JIMINI's geloven we dat de eerste poging tot het eten van insecten een groot verschil maak voor de bereidheid om insecten als voedsel te accepteren. Dat is waarom we een unieke bereidingsproces hebben ontwikkeld dat onze krekels knapperig houdt. Maar het doet niets af aan de smaak en de gezondheidsvoordelen van krekels. Goede kwaliteit begint bij goede ingrediënten: onze krekels. Om elke keer een goed product te maken werken we met de beste Europese insectenbouwers, die zich houden aan de hoogste standaarden. 

Voedingswaardedeclaratie :

 Voedingswaarden per 100gr:
Energie1848kJ / 440 kcal
Vetten17,7g
waarvan verzadigde vetzuren4,0g
Koolhydraten37,3g
waarvan suickers12,2g
Eiwitten32,9g
Zout2,4g

Ingrediënten: Gedroogde hele  krekels (Acheta domestica),  barbecue aroma 18,9% (maltodextrine van tarwe, gistextract, ui, rookaroma 1,1%, aroma, zout, zonnebloemolie, knoflook), crème en ui aroma (wei, lactose, zonnebloemolie, ui 1,6%, glucosesiroop, aroma, knoflook), stabilisator (arabische gom).

Allergenen : Allergenen van schaaldieren, mijten. Kan: gluten, soja, lactose, sulfieten en noten bevatten. Bewaar op een donkere en droge plaats

Bewaring en gebruik : Minimale houdbaarheid: 8 tot 12 maanden. Consumeer binnen 3 dagen na opening.

3 DINGEN DIE JE MOET WETEN VOORDAT JE INSECTEN EET

Er komen steeds meer producten op de markt met eetbare insecten. Jij als consument ziet door de bomen het bos misschien niet meer... Je hebt immers hele insecten, gemalen insecten, gekweekt in Europa óf misschien zelfs uit Azië?

Wij beantwoorden 3 vragen zodat dit duidelijker wordt voor jou!

Kan ik insecten eten?

In een ander artikel hebben we je al uitleg gegeven over allergenen, het eten van insecten wordt niet aangeraden als je allergisch ben voor schaaldieren (maar het zou zomaar kunnen dat jij een geluksvogels bent die dit wél kan, maar pas op!). Vraag dus eerst altijd aan degene die je wilt laten proeven of ze allergisch zijn voor schaaldieren, om te voorkomen dat je naar de apotheek of dokter moet. Want zo wordt je borrel net wat minder gezellig...

Zwanger zijn is geen reden om geen insecten te eten. Maar als iemand nog nooit insecten heeft gegeten is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen en te wachten met het proberen van insecten nadat de baby is geboren!

Waar komen de insecten vandaan en is het goede kwaliteit?

Over een paar jaar is het eten van insecten hopelijk een stuk normaler. En we hopen natuurlijk dat dit door JIMINI'S komt, maar we kunnen uiteraard niet toveren (zou leuk zijn). Er zijn een aantal andere spelers op de markt die allerlei insecten aanbieden uit verschillende landen. Om een slechte ervaring te voorkomen is het altijd belangrijk dat je vraag wáár deze insecten vandaan komen.

Bij JIMINI'S hebben we besloten om alleen met Europese leveranciers te werken. Deze leveranciers garanderen ons de beste kwaliteit insecten en zorgt dat ze goed te traceren zijn en gecontroleerd door de Europese Autoriteit. Helaas voldoen, in de meeste gevallen, de insecten die geïmporteerd zijn uit Azië en Afrika niet aan de gezond- en veiligheidsciteria die standaard zijn in Europa en valt de traceerbaarheid tegen (zie ook 'waarom je geen insecten uit je tuin eet'). Daarnaast is het goed om je af te vragen of het importeren van insecten van zo ver weg bijdraagt aan het duurzame karakter van insecten.

Bij JIMINI'S zijn we graag duidelijk en krijgen we deze vraag vaak. Het is ook geen toeval dat België het eerste land was die de import van insecten van buiten de EU heeft verboden.

Welke producten zou ik moeten kiezen als ik begin met het eten van insecten?

Er zijn veel mogelijke antwoorden op deze vraag, maar we raden aan om insecten te vermijden die je bij Expeditie Robinson ziet (dat wil zeggen: de enorme en enge insecten) en je te focussen op kleine insecten zoals krekels en meelwormen. De sprinkhaan, hoewel hij erg indrukwekkend is, is niet groter dan een garnaal en is dus ook ideaal! Als je nog nooit insecten hebt geprobeerd, kun je het beste beginnen met gedroogde en gekruide insecten of de noten-vruchtenrepen gemaakt met krekelmeel waarbij de insecten onzichtbaar zijn. Als je klaar bent voor de volgende fase en een gerecht op basis van insecten wilt koken, is het altijd aan te raden om ze ook te proeven voor het koken, zodat je kunt genieten van hun "natuurlijke" smaak. Het kan ook afhankelijk zijn van de gelegenheid, omdat je om 9:30 uur liever een noten-vruchtenreep eet dan meelwormen gekruid met knoflook en kruiden; dan komen je collega's ook liever bij je in de buurt.

Maar een ding wat nu wel heel erg duidelijk is; insecten eet je het liefst met je vrienden! Ze zijn perfect als de starter van een gespreksonderwerp. Wie experimenteert het meest? Wie overwint deze psychische barrière? Insecten eten moet leuk en lekker zijn, geen verplichting om de planeet te redden!




Ontdek ook

Een heerlijk assortiment