EIWITRIJKE PASTA BASILICUM - FUSILLI

4,90 €

Dit product is niet langer op voorraad.

 verzending binnen 24 u.

Picto-vers-buffalo Eiwitpasta met insectenmeel

Picto-jiminis-pates-proteines drie porties per pak

picto-allergene Insecten bevatten dezelfde allergenen als schaaldieren. 

Picto-organic-fig gemaakt van 86% biologische ingrediënten

Picto-sans-gluten-barre Zonder zuivel of soja

pourcentage-proteines-vers eiwitt, bevat veel vitamine B12 en is een bron van vezel en ijzer. 

JIMINI's, gezonde en natuurlijke eiwitten

Onze nieuwe fussili pasta is gemkaat van maar vier ingrediënten: durum tarwe, eieren, basilicum en buffalowormmeel. Zoals bij de andere pasta's in de de reeks bestaat het voor 86% uit gecertificeerde ingrediënten.   Met JIMINI's fussili hoef je geen eiwitten uit vlees of plantaardige vervangers toe te voegen, omdat het al voor 18,7% bestaat uit eiwit. De pasta kan bereid worden net zoals elk ander type pasta. Ze moeten alleen even 7 tot 9 minuten staan voordat je het heerlijk kunt oppeuzelen.

Ken je buffalowormmeel?

Ben je bekend met de Alphitodius diaperinus? Je herkent hem wellicht niet aan zijn wetenschappelijke naam, maar wel onder 'buffaloworm'. Het is een kleine tor en onderdeel van de meelwormenfamilie. Nog ietsje kleiner dan zijn neefje heeft hij dezelfde interessante voedingswaarden: rijk van eiwit (55%), een bron van ijzer en vezels, en het bevat alle aminozuren die het menselijk lichaam zelf niet kan produceren. En omdat we de traceerbaarheid, transparantie, en kwaliteit van onze producten buitengewoon belangrijk vinden komen al onze insecten alleen van Europese telers.

Wie heeft de pasta met insectenpoeder bedacht?

Pasta by JIMINI's, wie had dat gedacht? Onze missie is om langzaam maar zeker de voordelen van insecten wat betreft het milieu en hun voedingswaarden op ons bord te krijgen. Wat is een betere manier dan pasta, hét stapelvoedsel in veel Europese landen. Met deze nieuwe reeks producten voldoen we aan de noden en wensen van doorgewinterde avonturiers, afgetrainde atleten, en mensen die het milieu belangrijk vinden, of pasta. 

Door onze met insectenpoeder aangevulde fusillli met heerlijke basilicumsmaak kun je een uitgebalanceerde maaltijd samenstelling zonder dat je vlees hoeft toe te voegen! Met complexe koolhydraten en volwaardige eiwitten is onze pasta geschikt voor athleten van alle niveaus, om aangebroken energievoorraden aan te vullen en herstel tussen twee sessies te bevorderen. En vergeet vooral niet: ze zijn ook nog eens superlekker! 

Voedingswaardedeclaratie :

 Per 100g :
Energie 1580kJ / 374 kcal
Vetten 4,4g
waarvan verzadidge vetzuren  0,9g
Koolhydraten 64,3g
waarvan suickers 2,9g
Eiwitten 18,7g
Vezels 3,8g
Zout 0,13g
Ijzer 2,24mg

Voedingsvoordelen: Rijk aan eiwitten en vitamin B12, bron van ijzer en vezels.

Ingrediënten: Durumtarwe*, gedroogde en gemalen Buffalowormen (Alphitobius diaperinus) (14%), gedroogde eiwit,gedroogde basilicum* (1,5%).

Allergenen : Allergenen van schaaldieren, mijten. Kan: gluten, soja, lactose, sulfieten en noten bevatten. Bewaar op een donkere en droge plaats

Bewaring en gebruik : Minimale houdbaarheid: 8 tot 12 maanden. 

*Biologisch gecertificeerde ingrediënten.

Gecertificeerd FR-BIO-01

3 DINGEN DIE JE MOET WETEN VOORDAT JE INSECTEN EET

Er komen steeds meer producten op de markt met eetbare insecten. Jij als consument ziet door de bomen het bos misschien niet meer... Je hebt immers hele insecten, gemalen insecten, gekweekt in Europa óf misschien zelfs uit Azië?

Wij beantwoorden 3 vragen zodat dit duidelijker wordt voor jou!

Kan ik insecten eten?

In een ander artikel hebben we je al uitleg gegeven over allergenen, het eten van insecten wordt niet aangeraden als je allergisch ben voor schaaldieren (maar het zou zomaar kunnen dat jij een geluksvogels bent die dit wél kan, maar pas op!). Vraag dus eerst altijd aan degene die je wilt laten proeven of ze allergisch zijn voor schaaldieren, om te voorkomen dat je naar de apotheek of dokter moet. Want zo wordt je borrel net wat minder gezellig...

Zwanger zijn is geen reden om geen insecten te eten. Maar als iemand nog nooit insecten heeft gegeten is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen en te wachten met het proberen van insecten nadat de baby is geboren!

Waar komen de insecten vandaan en is het goede kwaliteit?

Over een paar jaar is het eten van insecten hopelijk een stuk normaler. En we hopen natuurlijk dat dit door JIMINI'S komt, maar we kunnen uiteraard niet toveren (zou leuk zijn). Er zijn een aantal andere spelers op de markt die allerlei insecten aanbieden uit verschillende landen. Om een slechte ervaring te voorkomen is het altijd belangrijk dat je vraag wáár deze insecten vandaan komen.

Bij JIMINI'S hebben we besloten om alleen met Europese leveranciers te werken. Deze leveranciers garanderen ons de beste kwaliteit insecten en zorgt dat ze goed te traceren zijn en gecontroleerd door de Europese Autoriteit. Helaas voldoen, in de meeste gevallen, de insecten die geïmporteerd zijn uit Azië en Afrika niet aan de gezond- en veiligheidsciteria die standaard zijn in Europa en valt de traceerbaarheid tegen (zie ook 'waarom je geen insecten uit je tuin eet'). Daarnaast is het goed om je af te vragen of het importeren van insecten van zo ver weg bijdraagt aan het duurzame karakter van insecten.

Bij JIMINI'S zijn we graag duidelijk en krijgen we deze vraag vaak. Het is ook geen toeval dat België het eerste land was die de import van insecten van buiten de EU heeft verboden.

Welke producten zou ik moeten kiezen als ik begin met het eten van insecten?

Er zijn veel mogelijke antwoorden op deze vraag, maar we raden aan om insecten te vermijden die je bij Expeditie Robinson ziet (dat wil zeggen: de enorme en enge insecten) en je te focussen op kleine insecten zoals krekels en meelwormen. De sprinkhaan, hoewel hij erg indrukwekkend is, is niet groter dan een garnaal en is dus ook ideaal! Als je nog nooit insecten hebt geprobeerd, kun je het beste beginnen met gedroogde en gekruide insecten of de noten-vruchtenrepen gemaakt met krekelmeel waarbij de insecten onzichtbaar zijn. Als je klaar bent voor de volgende fase en een gerecht op basis van insecten wilt koken, is het altijd aan te raden om ze ook te proeven voor het koken, zodat je kunt genieten van hun "natuurlijke" smaak. Het kan ook afhankelijk zijn van de gelegenheid, omdat je om 9:30 uur liever een noten-vruchtenreep eet dan meelwormen gekruid met knoflook en kruiden; dan komen je collega's ook liever bij je in de buurt.

Maar een ding wat nu wel heel erg duidelijk is; insecten eet je het liefst met je vrienden! Ze zijn perfect als de starter van een gespreksonderwerp. Wie experimenteert het meest? Wie overwint deze psychische barrière? Insecten eten moet leuk en lekker zijn, geen verplichting om de planeet te redden!
    Nom : R. Albert.
    Date : 09/03/21

    Gaan we nog proberen.

Ontdek ook

Een heerlijk assortiment