Ga terug

ONDERWIJS OVER ENTOMOPHAGY: VAN JONGE KINDEREN TOT BEJAARDEN

Education entomophagie


We zijn ambitieus: maak het eten van insecten normaal in Westerse landen. Waarom stap voor stap? Omdat het niet gaat lukken door op een magische knop te drukken en iedereen ineens insecten begint te eten. Insecten zouden niet langer "het voedsel van de toekomst" moeten zijn, ze zouden eerder vrijdagavond snack, tussendoortje of een ingrediënt voor jouw volgende maaltijd moeten zijn. JIMINI'S is een voedingsproducent die insecten in ons eetpatroon gaat integreren. Lekker én leuk!

LES OVER DE VOORDELEN VAN INSECTEN EN DE GEVOLGEN VAN ONS HUIDIGE VOEDSELSYSTEEM

Mensen beginnen zich bewust te worden van de impact die ons voedselsysteem op de planeet heeft, maar het ontbreekt vaak aan duidelijke feiten, cijfers en belangrijke informatie. Eetbare insecten zijn niet dé oplossing die al onze ecologische en voedselproblemen zal oplossen, maar ze kunnen een sleutelrol spelen. Daarom doen we bij JIMINI'S vaak mee aan educatieve evenementen voor een groot aantal doelgroepen. Van scholen tot universiteiten tot professionals en zelfs experts, wij vertellen het aan iedereen die het wilt horen!

Om kinderen en volwassenen te leren over de voordelen van het eten van insecten, hebben we proefpakketen voor leraren.

Ben jij leraar en wil je er les over geven? Stuur ons een mail!

HOE MEER HOE BETER!

De uitdaging is groot: maak mensen bewust, ga tegen culturen en vooroordelen in en zoek mensen die hetzelfde denken. Dat kost veel tijd en energie! Sinds 2012 hebben we vooruitgang geboekt, geholpen door media, instellingen, het team en onze klanten.

Maar jij kan ons ook helpen! Verspreid het woord bij je vrienden en familie, kom naar onze evenementen en volg ons op sociale media.