Ga terug

KOKEN MET DE INSECTEN VAN JIMINI'S


Op zoek naar een orgineel gerecht met insecten? Probeer onze chocolade truffels met meelwormen. Trek je kookschort aan en begin met experimenteren.


Koken met eetbare insecten was nog nooit zo makkelijker (en lekker!)


Je hebt 20 minuten nodig om deze meelworm truffels voor te bereiden, gevolgd door ongeveer een half uurtje wachten.

Ingrediënten voor 4 personen.

165 gram pure chocolade
8,5 cl ongeklopte slagroom
30 gram meelwormen (1 doosje JIMINI'S naturel meelwormen)
2 cl Grand Marnier
20 gram ongezoete cacao poeder
Hop hop, de keuken in!

Neem een warme pan en kook de meelwormen in de Grand Marnier tot de alcohol volledig verband is. Pas op, niet jezelf verbranden!


Neem een kom, verwarm de slagroom tot het kookpunt. Dan voeg je in kleine stukjes de chocolade toe en roer je tot je een gladde mix hebt. Voeg nu je meelwormen toe.


Laat dit 30 minuten in een ovenschaal afkoelen in de koelkast. Als het afgekoeld is snij je de massa in blokjes en rol je er balletjes van. Strooi er wat cacao over en je truffels met eetbare insecten zijn klaar!


Wil je het wat spannender maken?

Voeg dan kokossnippers of gedroogd fruit toe.

Wist je dat?

Geschiedenis van de truffel

In 1895 heeft een chocolade maker bedacht om room met cocoa te combineren. Cacao truffel was ontdekt!

We snappen nog steeds niet dat hij er niet aan heeft gedacht om lekkere, gezonde en krokante insecten toe te voegen.

Een makkelijk zoet recept met eetbare insecten.
Ontdek de wereld van koken met eetbare insecten, met onze exclusieve insecten gemaakt door onze vrienden van het Franse 'Atelier des Chefs'! Dat moet wel lekker zijn!