Ga terug

WELKE INSECTEN KUN JE ETEN?

Volgens de FAO (Food & Agriculture Organization) zijn er meer dan 2000 eetbare insecten. Natuurlijk zijn sommige bekender dan anderen.

DE KEVER, DE KONING, EERSTE EETBARE INSECT

De meest gekweekte kever is de Scarabaeoidea. Deze familie van kevers is het meest gegeten insect op aarde en vertegenwoordig 31% van alle eetbare insecten. Ze worden het meest gegeven als larven, kevers zijn de koningen van de entomofagie.

DE LEPIDOPTERA STAAT OP PLEK TWEE

Ook wel de vlinder genoemd, ze werden eerst gekweekt voor de productie van zijde, maar worden ook veel gegeten in Azië. De Lepidoptera vertegenwoordigd 18% van de eetbare insecten op aarde. Niet slecht...

HYMENOPTERA

Op de derde plek vinden we de Hymenoptera met een score van 14%. Je kent ze onder anders als mieren, bijen en wespen. Deze worden voornamelijk gegeten in Latijns Amerika maar ook in Azië. Zelfs in Frankrijk werden lange tijd bijen- en wespen larven gegeten.

ORTHOPTERANEN

Deze vind je overal, van Mexico tot Thailand en zelfs in Afrika! Dames en heren wij stellen u voor aan sprinkhanen en krekels. Ze vertegenwoordigen 13% van de eetbare insecten.

EN WAT DOET JIMINI'S DAN?

De vraag die we krijgen is waarom wij maar 4 eetbare insecten leveren als je er 2000 kunt eten? Nou, dat is omdat we deze in de beste kwaliteit kunnen krijgen en ze super veilig zijn. We kopen ze in bij gespecialiseerde boederijen uit Europa om zo kwaliteit te garanderen. We kunnen zo met een gerust hart jou de beste insecten leveren.