Ga terug

HOE JE INSECTEN TE BEWAREN

Hoe bewaar je je insecten nadat je de verpakking hebt geopend?

Als jij tot een van de mensen behoort die geen bodemdrift heeft bij onze insecten, kun je ze bewaren in een luchtdicht doosje.

Je verpakking met eetbare insecten is open, wat moet ik doen? Hier een paar tips:

Het was de eerste keer dat je eetbare insecten at en je hebt ze niet allemaal opgegeten... Óf je bent zo'n sympathiek persoon dat je hebt besloten om wat sprinkhanen te bewaren voor die ene vriend(in) die er niet bij kon zijn.. Of je ogen waren groter dan je maag en je hebt alle doosjes in een keer open gemaakt... Ach, het is oké. Je hebt niet alle insecten opgegeten en nu vraag je je af hoe je ze bewaart én ze krokant houdt?

Oké, na 5 jaar van intensieve studies over het bewaren van sprinkhanen, 12 patent aanvragen en een test bij een panel van 6552 vrijwilligers hebben wij DE (let wel 'DE') oplossing gevonden voor je: een kleine luchtdicht plastic doosje, ookwel 'Tupper****' (wij maken hier geen reclame voor andere merken, maar vraag het maar even aan je oma).

Dus om mijn insecten te bewaren zonder problemen, hoef ik ze alleen in een luchtdicht plastic doosje te doen en te zorgen dat ik hem goed afsluit?' Juist! 10 punten!

Dus, onthoud. Als jij je insecten wilt bewaren doe je dat door ze af te sluiten van lucht en vochtingheid. Zo houd je ze krokant en kun je ze nog een keer serveren (tot een week na opening). Het is belangrijk dat ze op kamertemperatuur bewaard worden en dat ze in het donker staan.

Wat? Jij hebt geen Tupper****?

O nee.... Maar wij hebben óók een plan B voor je! Namelijk, zakjes mat ziplocksluiting! Beste ding ooit, die beschermen je insecten namelijk óók tegen vochtigheid en sluiten ze af van lucht.

Goed geprobeerd!

Zoals je ziet, is het best simpel om je eetbare insecten te bewaren!

Maar even tussendoor. VRIEND(IN), eerlijk... Hoezo eet jij niet de hele doos met heerlijke Jimini's insecten leeg?