Ga terug

WAT TE DOEN MET INSECTENMEEL?

Je steak vervangen met insecten? Misschien nog niet helemaal! Al wordt er wel meer en meer gediscussieerd over alle voordelen van insectenmeel. Insectenmeel staat ook bekend als insectenpoeder, het heeft van nature dezelfde voedingsvoordelen als hele insecten, alleen een hogere concentratie van eiwitten, mineralen, aminozuren, omega, enz... Helemaal volgepropt met goede dingen. Dit is de perfecte oplossing voor mensen die in eerste instantie zijn afgeschrikt zijn van het uiterlijk van insecten, iets dat nu onzichtbaar wordt. 

utiliser de la farine d'insectes

VERSCHILLENDE PRODUCTEN MET DE INSECTENMEEL

Momenteel wordt insectenmeel gebruikt als een ingrediënt om voedingsstoffen toe te voegen aan sommige producten, zoals energierepen. Maar ook als een ingrediënt in chips, crackers of zelfs in sommige milkshakes!

Er zijn bedrijven die een stapje verder gaan en de insectenmeel gebruiken met de intentie om een deel van het traditionele groente- of dierlijke proteïne te vervangen, door het maken van een tofusteak of zelfs een insectensteak.

Het insectenmeel kan ook gebruikt worden als gemengd worden met een andere soortmeel. Het kan dan worden geconsumeerd omdat het goede voedingstoffen bevat en je als nog een lekker gebak, brood, cake enz. kan maken.

Insectenmeel of insectenpoeder?

De definitie van het woord «meel» is «een poeder die wordt verkregen door voedsel in kleine stukjes te malen», dus beide woorden passen. Maar wij hebben gekozen voor meel, want dat vinden we meer geschikt voor de voedselmarkt.