Ga terug

IN WELKE RESTAURANTS KAN IK EETBARE INSECTEN ETEN?


Eetbare insecten, je hoort er veel over: ze bevatten veel eiwitten, vitaminen, mineralen en bevatten weinig vet. Dat weet je nu! Maar nu vraag je je af 'waar eet ik die dan?' We hebben wat plekken op een rij gezet waar jij ze kan gaan proberen!

Restaurant insectes comestibles

1) Insecten eten in Parijs

In het hart van het 18e arrondissement van Parijs, de hoofdstad van het land van wijn en kaas, kunnen insecten gegegeten worden op het 'Festin Nu' (http://www.lefestinnu.com/). Je kunt met een glaasje wijn genieten van meelwormen of krokante sprinkhanen!

Le Festin Nu | 10 rue de la Fontaine du But 75018 | 01 42 58 60 64

2) Insecten eten in London

In de buurt van het 'British Museum' in het centrum van London serveert het restaurant Achripelago (http://www.archipelago-restaurant.co.uk) heerlijke gerechten met eetbare insecten. Hun 'Summer nights' gerecht met krekels, quinoa, spinazie en gedroogd fruit is een aanrader!

Archipelago | 53 Cleveland Street London W1T 4JJ | +44 (0) 207 6379 611

3) Insecten eten in Warschau

In het hart van Warschau, in de wijk Kabaty, kun je de Co To To I Cook proberen, het eerste restaurant dat met insecten kookt in Polen. Dit restaurant biedt je een volledig menu gemaakt van insectenrecepten. De insecten worden ter plaatse gekweekt en de Chef kookt graag allerlei soorten insecten: zijderupsen, sprinkhanen, cricket salsa of andere insectenchips! De chef-kok is erg beroemd in Polen en maakt jou insectenfan!

Co To To Je | https://www.facebook.com/restauracjaCoToToJe/

4) Insecten eten in New York

In de Verenigde Staten verwacht je vaak een heerlijke burger om te eten en eigenlijk geen insecten toch? Maar wat dacht je van een combinatie?

Het Mexicaanse restaurant Antojeria la Popular (https://www.facebook.com/Antojeria-Popular-NYC-165873103541472/), in New York, probeert insecten op Amerikaanse wijze te koken. Misschien wil je hun heerlijke "Grass-Whopper" proberen: een sprinkhanenburger, met kruiden, rode uien, salade en tomaten ... Maar je kunt ook exotischer zijn en de sprinkhaan-taco's proeven!

Antojeria la Popular | 50 Spring Street | +1 646 476 3567

5) Insecten eten in Toronto

In Canada is het niet alleen maar koud; de zomer kan erg warm zijn! Dus je kunt verleid worden door een heerlijk ijsje in Toronto's Death in Venice Gelato (http://www.deathinvenice.ca). Tussen veel originele recepten, vind je een chocolade-met-krekels-smaak en meelwormenijs. Je kunt ze ook vinden in Constantinopel's Bakery in Queen West.

Meer insecten proberen? Ga naar Azië of zelfs Latijns-Amerika, hier vind je insecten in veel restaurants! Zoals bijvoorbeeld Rice and Circus restaurant in Shinjuku, naast Tokio, waar je kunt genieten van sojasalsa sprinkhanen, wespenlarven, zijderupsen in een groentequiche, rijstmieren en nog veel meer!