Ga terug

WAT DRINK JE MET DEZE EETBARE BEESTJES?

We hebben vaker de vraag gehad wat je als beste kunt drinken bij eetbare insecten. Wij zochten het uit voor je, lees snel verder.

Que boire avec vos insectes

Rustig aan beginnen

Een borrel staat niet per se gelijk aan een alcoholische versnapering, een lekker koel drankje doet het ook prima. We hebben nog geen professional gevonden die 'soft drinks' met eetbare insecten heeft gecombineerd, dus hebben we het zelf maar gedaan. Giovanni is onze icetea specialist, Sophie een compulsieve Coca Cola drinker en Nicolas drinkt al het vruchtensap dat hij kan vinden. De resultaten waren duidelijk, eigenlijk past alle frisdrank perfect bij onze eetbare insecten.

Wijn

Om er achter te komen welke wijn het beste past bij onze sprinkhanen, krekels en meelwormen, hebben we contact op genomen met onze vrienden van Le Pepit Ballon. Jean Michel Deluc, Master Sommelier sinds 1991 en voorheen Sommelier bij het Ritz in Parijs, heeft voor ons een proeverij gedaan. Het resultaat: je matcht je insecten met de kruiden die ze hebben. De insecten zelf smaken namelijk neutraal en de kruiden smaken veel sterker.

Bier en beestjes

We hebben hier advies aan De Bierhoeder gevraagd en een hele hoop speciaalbiertjes gekoppeld aan de insecten. Wil jij weten welke? Neem contact met ons op!

Weet jij nog een goede insecten-biercombinatie? Mail ons! Of stuur ons een berichtje op Facebook.

En onthoud, drink met mate maar eet insecten in overvloed!

Wil je meer informatie over insecten-drank combinaties?

Geinteresseerd in de combinatie van eetbare insecten en drankjes?

We hebben er een heel artikel over! Check snel onze blog!