3 winter recepten geïnspireerd door eetbare insecten

3352eetbare insecten receipt winter

Het is winter, dus het is natuurlijk veel te koud om met je eetbare insecten te chillen op het terras terwijl je geniet van de zon. Nee, het is meer ‘laten we lekker binnen blijven’-weer en met onze eetbare insecten winter recepten zeg jij hier ‘JA!’ tegen. We geven je hierbij enkele ideeën om je gerechten de rest van de winter te pimpen!

De beroemde raclette … met eetbare insecten!

Hoe kunnen we de raclette missen!? HET recept waar we aan denken zodra we het woord “wintergerecht” oproepen. Het meest gezellige gerecht ter wereld. HET gerecht dat, gewoon door het uit te spreken, het water ons in de mond laat lopen. HET gerecht dat … – je begrijpt het wel, we houden van de raclette hier. En als we dit jaar het vlees nou eens zouden vergeten en het zouden vervangen door eetbare insecten? Ja, ja, eetbare insecten! Waarom? Gewoon omdat het goed is! Knapperige insecten gecombineerd met zoete raclettekaas … we zijn al aan het kwijlen! Maar, ook bij dit recept heb je twee soorten mensen: zij die hun kaas smelten met insecten erin en degenen die gesmolten kaas op de insecten gieten. Waar maak jij deel van uit?

PS: Als je nog meer redenen nodig hebt; eetbare insecten kunnen geweldig zijn voor je vegetarische vrienden of gewoon voor diegene die niet van vlees houden.

Verander de croutons in je soep

Tot onze grootste vreugde is de winter natuurlijk het soepseizoen. ” Verdorie ! Deze groenten zijn een beetje oud… “. Geen reden om ze weg te gooien! Hup, we koken ze in een pan, even mixen met de staafmixer en je bent klaar! En wat is soep, zonder overheerlijke croutons? Je ziet het al aankomen … Wij hebben hier een gouden tip! Eetbare insecten om al je soepen op te fleuren. Naast het feit dat ze zo knapperig zijn als croutons, is er voor elk wat wils. Sesam- en komijn krekels, zure room en ui buffalowormen of paprika sprinkhanen, wat jullie maar willen!

Niet slecht, toch??

Desserts of winter verrines

Als we in de zomer liever “een beetje fruit hebben om de maaltijd af te maken”, in de winter is het meer: “Ik lust wel een lekker dessert!”. En waarom zouden we bij een dessert niet wat insecten kunnen toevoegen? Het voordeel van eetbare insecten in desserts: ze smaken een beetje naar hazelnoot en zijn om die reden vrij neutraal om iedere taart of verrine mee af te maken. Daarnaast zijn ze ook nog rijk aan eiwitten en met hun krokante structuur kunnen ze de ideale finishing touch zijn voor je dessert. Wij houden van de winterverrines gemaakt met meelwormen, peren, speculoos, mascarpone, vloeibare room en natuurlijk chocolade. ?

Al honger gekregen van deze ideeën? Aarzel dan niet langer om aan de slag te gaan met deze winterrecepten! We zouden het tof vinden om foto’s te ontvangen van jullie creaties op coucou@jiminis.com.

Nieuwste artikelen

 • Het lijkt misschien maar een formaliteit, maar voor ons is het een belangrijke stap! Met gepaste ...

  Lees verder
 • Een verjaardag, jubileum, geboorte, communie, diploma, verhuizing, bruiloft, Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, ...

  Lees verder
 • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk ...

  Lees verder
 • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

  Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *