WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN DE EIWIT EN ENERGIEREPEN?

4550Verschil_in_repen

We hebben twee verschillende soorten repen met krekelmeel: de energiereep en de eiwitreep. Wat de verschillen hiertussen zijn gaan we in deze blog uitleggen. Om jullie nog even in spanning beginnen we met de overeenkomsten tussen de repen met krekelmeel.

Beide repen worden gemaakt van biologisch gedroogd fruit en noten, verrijkt met krekelmeel. Dit resulteert in een gezonde snack voor elk moment van de dag. Onze repen met krekelmeel bevatten allerlei voedingstoffen, namelijk:

Eiwitten: eiwitten hebben verschillende rollen in ons lichaam, maar zorgen onder andere voor een verzadigd gevoel.
Gezonde vetten: lipiden, ook vetzuren genoemd, helpen ons hormonale systeem te reguleren.
Koolhydraten: koolhydraten zijn de primaire energiebron die ons lichaam gebruikt.
Vezels: vezels onderhouden een gezonde stoelgang en behouden onze darmflora.
Vitaminen en mineralen: vitaminen en mineralen zijn micronutriënten die ons lichaam elke dag nodig heeft.

Dan kunnen we nu overgaan op de verschillen tussen de repen!

De energierepen zijn, zoals je misschien al dacht, vooral geschikt voor het moment dat je meer energie en uithoudingsvermogen nodig hebt. Ze bevatten dan ook meer koolhydraten. Onze energierepen bevatten 40% koolhydraten en 14% eiwitten. De koolhydraten zijn de primaire energiebron die ons lichaam nodig heeft. Zij zijn de brandstof van ons lichaam; hersenen inbegrepen!

De eiwitrepen zijn een uitkomst wanneer je moet herstellen van een zware inspanning, zoals bij krachtsporten vaak het geval is. Eiwitrepen zijn verrijkt met eiwitrijk krekelmeel om spierpijn tegen te gaan. Voor alle liefhebbers van donkere chocolade hebben we een cricket-eiwitreep met vijgen en donkere chocolade gemaakt. Voor de zoetheid en zuurgraad van abrikozen: Cricket-eiwitbars abrikoos goji en chia. De krekel-eiwitrepen van JIMINI bevatten 20% eiwitten en 30% koolhydraten.

Dus welke van onze krekelrepen is het meest geschikt voor jou?

Nieuwste artikelen

  • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk – niet voor niets het land van de lief ...

    Lees verder
  • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

    Lees verder
  • Op 1 april (geen grap) is het droogteseizoen weer begonnen. Ja, je leest het goed: ook in ons ‘n ...

    Lees verder
  • 9 alternatives viande

    Een balletje gehakt, sappige kippenpoot of malse biefstuk. Voor veel Nederlanders is de maaltijd niet ...

    Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *