Lifestyle

Wat is een ento-vegetariër?

In de blog waar we de vraag bespraken of eetbare insecten superfoods zijn, gebruikten we de term ‘ento-vegetariër’. We kregen hierna verassend veel vragen over wat dit nu precies inhoudt. Hier volgt de uitleg, overgenomen met toestemming van de auteur op Ensie.

Een ento-vegetariër is iemand die vegetarisch eet én daarbij insecten eet.

De ento-vegetariër eet dus geen vlees of vis, maar wel insecten. Een ento-veganist is dan vanzelfsprekend iemand die een volledig plantaardig dieet volgt en hieraan insecten toevoegt. Dit klinkt in eerste instantie misschien gek, maar de belangrijkste overwegingen die ervoor zorgen dat deze groepen de keuze maken om insecten te eten zijn op het gebied van duurzaamheid. De kweek van insecten levert door gebruik van ‘waste-streams’ hoogwaardige eiwitten op.
Het eten van insecten is in het westen een bewuste keuze, insecten zijn vooralsnog geen standaard onderdeel van de westerse eetgewoonten. Het eten van insecten wordt geleidelijk normaler in Nederland, omdat er steeds meer mensen mee in aanraking komen. Onze klantenkring groeit elke dag, en we krijgen elke dag meer fans. Steeds meer mensen volgens ons motto ‘Eat smaller, think bigger!’.

Commentaires :

Soyez le premier à laisser un commentaire