• Jiminis
  • Lifestyle
  • Recepten met eetbare insecten : Insecten eiwitrijke pasta – avocado & paranoten pesto
Lifestyle

Recepten met eetbare insecten : Insecten eiwitrijke pasta – avocado & paranoten pesto

Onze insecten eiwitrijke pasta zit boordevol goede dingen en onze conchiglie is hier geen uitzondering in! Door het gebruik van buffalowormmeel gecombineerd met durumtarwe en eieren is deze insecten proteïne pasta verbazingwekkend goed te combineren met veel verschillende sauzen en smaken. De pasta heeft een super aminozuurprofiel waardoor het eiwit een hoge biologische beschikbaarheid heeft. Deze week gooien we even alle gekheid op een stokje en gaan we terug naar een klassieker: Pasta Pesto.

Recepten met eetbare insecten : Ingrediënten

⅓ pak JIMINI’S Conchiglie Rigate eetbare insecten eiwitrijke pasta
1 (erg) rijpe avocado
100 gram paranoten
1 teentje knoflook
Flinke handvol basilicum
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels water
een halve citroen

De ingrediëntenlijst is voor één persoon.

Bereidingswijze

1. Zet een pan met water en zout en laat het koken.
2. Haal het vruchtvlees uit de avocado en plaats deze in de keukenmachine samen met de paranoten, basilicum, knoflook, water en olijfolie.
3. Mix de ingrediënten totdat je een gladde, romige saus krijgt. Breng het goed op smaak met peper en zout. Hoe groener hoe beter!
4. Kook de JIMINI’S eiwitrijke pasta volgens de instructies op de verpakking en giet de pasta vervolgens af.
5. Giet de pestosaus over de insectenpasta heen en maak er een mooi geheel van.
6. Knijp flink wat sap uit de citroen over de pasta, garneer misschien nog een beetje met zwarte peper, et voilá. Smakelijk eten!

Wist je dat je een overheerlijke pesto van zo’n beetje alles kunt maken?

Commentaires :

Soyez le premier à laisser un commentaire