Lifestyle

Noten-vruchten repen met insectenpoeder als tussendoortje

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen op Instagram, bijvoorbeeld in de lunch van wielrenners en in crossfitboxen, onze eiwit- en energierepen verrijkt met krekelpoeder. Ze gaan het hongerige gevoel tegen en geven je energie en voedingstoffen om te herstellen nadat je hebt gesport.

In dit artikel proberen we de meest voorkomende vragen te beantwoorden, zodat onze insectenrepen geen geheimen meer voor je hebben.

Toen we besloten om eiwit- en energierepen te maken die verrijkt zijn met insecten, was ons doel om een voedingsproduct aan te bieden dat lekker en voedzaam is. Met deze vereisten in gedachten heeft ons team besloten gedroogd fruit en noten als basis te gebruiken, we gebruiken hiervoor biologische dadels, abrikozen, vijgen en amandelen. Het fruit wordt koud geperst om de repen te maken, wat een lekkere structuur geeft aan onze repen.

Waar komen de koolhydraten in onze cricketbars vandaan?


Dadels, abrikozen en vijgen zijn vruchten die, wanneer ze worden gedroogd, van nature rijk zijn aan complexe koolhydraten. Daarnaast bevatten ze ook vezels en essentiële mineralen zoals kalium, zink, magnesium en vitamines. Verder zitten onze repen vol met ander fruit zoals banaan, appel of goji bessen.

Voor de zoetekauw hebben we een kleine hoeveelheid natuurlijke suikers aan onze repen toegevoegd. Deze natuurlijke suikers komen in de vorm van ingrediënten die elk uniek recept van onze repen samenstellen (zoals pure chocolade of karamel), of in de vorm van honing, een natuurlijk eenvoudig koolhydraat met een gemiddelde glycemische index (minder dan 4% in onze repen). Wist je dat we een eigen bijenvolk op de fabriek hebben wonen?

Welke vetten bevatten de repen?


De vetten in onze repen komen voornamelijk uit amandelen. Lipiden of vetzuren vormen een bron van calorieën, maar niet alle vetzuren zijn hetzelfde! De vetzuren waaruit amandelen bestaan zijn zogenaamde « gezonde vetten”. Dit zijn poly-onverzadigde en mono-onverzadigde zuren die ons lichaam nodig heeft. Daarnaast zitten de krekels, chia- en hennepzaden uit onze repen boordevol essentiële vetzuren en vooral omega 3.

Vetten kom je ook nog tegen in sommige van onze recepten in de vorm van donkere chocolade. Donkere chocolade bevat vetzuur in de vorm van stearinezuur. De lipiden die je in chocolade kunt vinden, kunnen de bloeddruk verlagen.

De krekel-eiwitrepen bevatten veel eiwitten


De gemalen krekels bevatten het grootste deel van de eiwitten, wel 67 procent! Die eiwitten bevatten alle 9 essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft en worden net zo goed verteerd als soja. De andere eiwitten komen uit de plantaardige ingrediënten in onze repen, hiervoor gebruiken we hennep-, erwt- en zonnebloemeiwit. Onze lichamen kunnen profiteren van de voedingsvoordelen van elk van deze eiwitbronnen.

Maar dat is niet alles! Ons team van voedingswetenschappers heeft 2 soorten bars ontwikkeld, zodat er voor ieder wat wils is. Onze energierepen bevatten 14% van de eiwitten, de eiwitrepen meer dan 20%.

Commentaires :

Soyez le premier à laisser un commentaire