KOKEN MET INSECTEN: SNOEP APPELS MET BUFFALOWORMEN

5394

In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk – niet voor niets het land van de liefde – heel romantisch pommes d’amour . Hier in Nederland voelen we ons weer even kind, huppelen we in gedachten in het pretpark of op de kermis en noemen we ze gewoon snoep appels.

Wie wordt er niet blij van? Mama in ieder geval wel, want dat appeltje is toch maar weer binnen. En kind ook, want als het op een lolly lijkt en ook nog lekker zoet is, dan is er geen reden om te protesteren. Behalve dat het een beetje een kliederboel kan worden, maar dat is dan weer mama’s probleem.

Bij Jimini’s gooien we er geroosterde hazelnoten en onze buffalowormen overheen voor een lekker knapperig accent. Omdat suiker saai is, gebruiken we karamel.

Waar wacht je nog op? Hup, die keuken in!

Ingrediënten voor 6 snoep appels met eetbare insecten

– 1 doosje insecten om mee te koken Buffalowormen Original
– scheutje kokosolie

– 15 g amandelmeel
– 50 g ongebrande hazelnoten
– 2 eetlepels melk
– 200 g karamel snoepjes (het liefst de echte Franse carambars, online te bestellen)
– 3 appels
– 3 peren
– 6 stevige satéprikkers

Bereiding:

  1. Hak eerst de hazelnoten grof.
  2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, doe hier de kokosolie in en bak al roerende de gehakte hazelnoten met het amandelmeel.
  3. Voeg na 5 minuten de buffalowormen toe en blijf gedurende 2 minuten roeren. Zodra de noten en buffalowormen goudbruin beginnen te kleuren, mogen ze van het vuur. Doe ze in een kom en laat afkoelen.
  4. Pak een tweede kom en doe hier de karamel snoepjes in. Voeg 2 eetlepels melk toe en verwarm 1,5 minuut op 800W in de magnetron, of totdat alles gesmolten is.
  5. Rijg de appels en peren dwars door het klokhuis op de stokjes. Bedek ze eerst met de gesmolten, hete karamel en dip ze dan in de mix van buffalowormen en hazelnoten.
  6. Zet ze op bakpapier en laat minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  7. Smullen maar! 🍎🍐🐛

Ontdek meer recepten op ons blog waar we je de fijne kneepjes van het koken met insecten leren.

 

Nieuwste artikelen

  • Het lijkt misschien maar een formaliteit, maar voor ons is het een belangrijke stap! Met gepaste ...

    Lees verder
  • Een verjaardag, jubileum, geboorte, communie, diploma, verhuizing, bruiloft, Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, ...

    Lees verder
  • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

    Lees verder
  • Op 1 april (geen grap) is het droogteseizoen weer begonnen. Ja, je leest het goed: ook in ons ‘n ...

    Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *