JIMINI’S BEHAALT ISO 22000 CERTIFICAAT!

5450

Het lijkt misschien maar een formaliteit, maar voor ons is het een belangrijke stap!

Met gepaste trots maken we bekend dat we het ISO 22000 certificaat in the pocket hebben! JIMINI’S is daarmee het eerste Franse bedrijf, dat gecertificeerd is voor de productie van insecten voor menselijke consumptie.

Huh…? ISO?

Wat ISO nu eigenlijk betekent vroegen we aan Sandrine, onze kwaliteitsmanager.

‘De ISO 22000 standaard is een internationale norm voor het management van voedselveiligheid. De norm garandeert de veiligheid van onze producten en staat borg voor een effectief en zeker kwaliteitsmanagementsysteem.’

Aardig als we zijn, vertalen we dit graag even voor je! In ons atelier in Vaux-le-Pénil krioelt ons team dagelijks door de productieruimtes om te voldoen aan jouw eisen op het gebied van smaak en kwaliteit van onze producten. Sinds het prilste begin van dit avontuur voldoen we aan alle Europese voorschriften die van toepassing zijn op voedingsmiddelen. Onze medewerkers doen hun werk met veel liefde en volgen daarbij alle richtlijnen op het gebied van hygiëne en productie. Voedselveiligheid zit bij ons als waarde in het bovenste puntje van de mierenhoop.
Al onze producten, van granola tot compleet insect voor bij de borrel, worden getest en goedgekeurd door het erkende, Franse laboratorium COFRAC.

En als klap op de vuurpijl: we zijn echt kampioen race-tegen-de-klok geworden! Met het lotnummer op jouw verpakking kunnen we in minder dan 4 uur tijd álle productiedetails van íedere buffaloworm geven.

Heb je vragen over de kwaliteit en traceerbaarheid van je producten, neem dan contact op met Sandrine. Ze doet er alles aan om je dezelfde dag nog te antwoorden!

En verder?

Er komt regelmatig iemand van de certificeringsinstantie langs in ons atelier om te controleren of we alles goed doen. Ze komen elk jaar gezellig op visite om er zeker van te zijn dat we altijd op topniveau presteren!

In de tussentijd willen we heel Europa insecten laten eten en doen we er alles aan om de kwaliteit van onze producten voortdurend te verbeteren.

Klein krokant detail

Het is ons gelukt om de controleur krekels te laten eten! 😉

Nieuwste artikelen

 • Een verjaardag, jubileum, geboorte, communie, diploma, verhuizing, bruiloft, Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, ...

  Lees verder
 • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk ...

  Lees verder
 • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

  Lees verder
 • Op 1 april (geen grap) is het droogteseizoen weer begonnen. Ja, je leest het goed: ook in ons ‘n ...

  Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *