Je eet al insecten

4295Je_eet_al_insecten

Insecten eten ?! IK?! Nooit!

Misschien eet je af en toe al insecten, maar blijft dat toch een beetje raar en speciaal. Veel mensen zijn bijvoorbeeld nog steeds terughoudend om krokante sprinkhanen te proberen. Wat als we je zouden vertellen dat je dat al ongemerkt doet? Er zitten namelijk allerlei insecten verborgen in het voedsel dat we dagelijks eten.
Snoepjes en roze koeken zien er lekker uit met hun rode en roze kleur, deze kleur is afkomstig van de cochenille. Dit kleine insect produceert het kleurmiddel “karmijn”. Er wordt poeder van het insect gemaakt dat verder wordt bewerkt en voilá, E120 ontstaat, een kleurstof die onder andere in M&M’s te vinden is.

Insecten, overal eetbare insecten!

De rode kleur kan dus een duidelijke aanwijzing zijn dat er insecten in jouw voedsel zitten, in andere gevallen is het vaak veel gecompliceerder om ze te detecteren. In brood en pasta zitten bijvoorbeeld ook insecten. In de bloem waarvan ze gemaakt worden zitten insecten en stukjes insect. Andere producten waar zich insecten in kunnen bevinden zijn: koffiebonen, pindakaas, gelei, sappen en tomatensaus. Het is namelijk niet te doen om deze gewassen helemaal insect-vrij te maken voor het verwerken.
We schatten dan ook dat elke westerling jaarlijks 500 gram insecten eet! En 500 gram, dat is best wel wat… Nu je ze toch al eet, en weet dat ze goed voor het milieu en je gezondheid zijn, kun je ze eigenlijk net zo goed met opzet gaan eten.

Dus op naar het volgende niveau van eetbare insecten!
Nu je weet dat je toch al bijna elke dag insecten eet, hoef je niet meer bang te zijn om op een knapperige sprinkhaan te knabbelen!

Smakelijk!

Nieuwste artikelen

 • Het lijkt misschien maar een formaliteit, maar voor ons is het een belangrijke stap! Met gepaste ...

  Lees verder
 • Een verjaardag, jubileum, geboorte, communie, diploma, verhuizing, bruiloft, Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, ...

  Lees verder
 • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk ...

  Lees verder
 • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

  Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *