Lifestyle

INSECTEN, STERREN ZIJN ER GEK OP!

Wij van JIMINI’S willen het eten van insecten graag een beetje gewoner maken. Ook in Europa zou het de normaalste, maar vooral ook de lekkerste zaak van de wereld moeten zijn. Als voorafje, snack, in een gerecht of dessert, insecten kun je op 1.000 manieren eten.
In de afgelopen 5 jaar hebben meer dan een miljoen mensen in heel Europa onze insecten geprobeerd. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee en daarom zijn deze mensen voor ons allemaal sterren!
Maar er zijn nog veel méér sterren die zich graag tegoed doen aan insecten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Franse president François Hollande, die onze insecten proefde op een beurs in Parijs, en Salma Hayek die al jaren fan is van insecten? In de afgelopen jaren kwamen er nog veel meer ambassadeurs van entomofagie (‘het consumeren van insecten als voedsel’) bij.

Welke beroemdheden lusten wel een insectje?

Angelina Jolie maakte haar kinderen groot fan van het eten van insecten tijdens een reis naar Thailand. Eenmaal thuis in de Verenigde Staten moest hun moeder dus snel op zoek naar van die knapperige, voedzame krekels. En twee jaar geleden verraste ze heel Engeland toen ze in Cambodja voor het oog van de BBC camera’s tarantula’s bereidde en opat. Tijdens het bakken van de spinnen zei ze: ‘Ik denk dat mensen altijd insecten hebben gegeten, maar dat we het gewoon vergeten zijn.’ Toen haar werd gevraagd waar je het beste mee kunt beginnen, zei ze: ‘Krekels, je begint met krekels. Krekels en een biertje.’
Dus… als wij zorgen voor de Smoked Onion & BBQ Krekels; regel jij dan het bier?

Ook Justin Timberlake is wel te porren voor het eten van insecten. Tijdens de lancering van zijn nieuwe album begin 2018 serveerde hij ze aan zijn gasten. Een standaard hapje is wat gewoontjes, dus ging hij voor mieren met rozenolie en knoflook, geserveerd met sprinkhanenpannenkoeken. Wat hadden wij graag een hapje meegegeten, al was het alleen al omdat het menu bereid werd door restaurant NOMA. Dit Deense restaurant is meerdere malen verkozen tot ‘Beste Restaurant ter Wereld’. Chef René Redzepi kookt vooral graag mieren, omdat hij de delicate citroensmaak zo bijzonder vindt. Wij zelf verwennen onze zoete smaakpapillen graag met van onze Sweet Mango Krekels.

En tenslotte onthulde ook de mooie Nicole Kidman een geheimpje voor de camera’s van Vanity Fair. Wat vindt zij het allerlekkerst? Insecten! Hoewel wij ze liever gebakken en gekruid dan rauw eten, begrijpen we Nicole wel. Haar favoriete insecten zijn sprinkhanen: ‘Sprinkhanen zijn een delicatesse, ik kan ze iedereen aanraden.’
Hadden we al eens gezegd dat Nicole een uitstekende smaak heeft?
Insecten eten, wie volgt?

Commentaires :

Soyez le premier à laisser un commentaire