Lifestyle

Insecten bij de borrel, wat drink je daar eigenlijk bij?

Dat insecten een aanrader zijn voor bij de borrel, was je waarschijnlijk al wel duidelijk. Nu smaken zoute snacks in principe overal bij, zeker wanneer er voldoende alcohol genuttigd is. Toch denken wij dat deze foodpairing een niveautje hoger kan. Welke smaken sluiten aan bij welke insecten? Vandaag deel 2: cocktails!

De basis van alle onderstaande cocktails is een glas vol ijsblokjes, hier schenk je alle ingrediënten overheen en tot slot garneer je je drankje met het fruit en/of de kruiden

Gin-tonic met kruidnagel en tijm & sprinkhanen peper zongedroogde tomaat


40 ml Hanami Dry Gin
120 ml Fever Tree premiun indian tonic
3 kruidnagels
1 takje tijm

Deze kruidige, droge gin-tonic combineert uitstekend met de sprinkhanen peper + zongedroogde tomaat. Tijm versterkt nootachtige smaken die zich van nature in de sprinkhanen bevinden. De tomaat, peper en kruidnagel zorgen samen voor een kruidige nasmaak.

Vodka-elderflower met limoen en komkommer & buffalowormen spicy chili

40 ml Ketel 1 vodka
60 ml Fever Tree elderflower tonic
60 ml Naturfrisk elderflower
2 partjes limoen
2 slices komkommer

Vodka-elderflower is een zoete, frisse cocktail die wel wat versterking uit de pittige hoek kan gebruiken. Zoete elderflower frisdrank en komkommer maken deze cocktail zomers en licht, wat uitstekend gepaard gaat met de spicy buffalowormen. Perfect voor een zonnige zomeravond!

Negroni met sinaasappelschil & Krekels koffie mokka

30 ml Tanqueray gin
30 ml Campari
30 ml Rode Vermouth (zoet)
Schil van 1 sinaasappel

De negroni is een redelijk zware cocktail die in de Mediterranee vaak als aperitief gedronken wordt, maar het is ook een uitstekende borrel voor als je al een maaltijd in je maag hebt. Denk: een insectenpasta met verse tomaten en kruiden en daarna een negroni in de avondzon. Na het eten combineert de ietwat bittere cocktail heerlijk met de zoete en bittere chocoladetonen uit de krekels koffie mokka.

Voor de beste ervaring: drink de cocktails niet door een rietje! Als je ze ‘gewoon’ drinkt komen de aroma’s beter binnen door je neus, wat de smaakbeleving veel intenser maakt. En het is natuurlijk ook beter voor het milieu 😉

Commentaires :

Soyez le premier à laisser un commentaire