HOE WORDEN EETBARE INSECTEN GEKWEEKT?

5384

Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint bij de kwaliteit van de ingrediënten. Bij JIMINI’S besteden we bijzondere aandacht aan de kwaliteit van onze insecten.

Een insectenkwekerij die topkwaliteit levert

Onze 4 soorten insecten komen van gespecialiseerde kwekerijen in Europa. In Nederland om precies te zijn.

Onze krekels, sprinkhanen, meelwormen en buffalowormen komen van bedrijven die al meer dan 20 jaar de gehele keten van insectenkweek beheersen. Zoals elk zichzelf respecterend agri-food bedrijf, kunnen we de traceerbaarheid garanderen dankzij een zorgvuldige controle van de kweek. We hanteren de hoogste kwaliteitsnormen om jullie te kunnen laten genieten van insecten met een consistente smaak en voedingswaarde.

Gezonde voeding voor onze insecten

“We zijn wat we eten”; wie kent dit gezegde niet? Maar we kunnen nog een stapje verder gaan: “We zijn wat ons eten heeft gegeten.”

Daarom krijgen onze insecten gezond voedsel dat ze op natuurlijke wijze consumeren.
Hun voeding bestaat uitsluitend uit plantaardig materiaal, zonder genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) of pesticiden.
De meelwormen en buffalowormen krijgen tarwezemelen met schillen van wortels en andere groenten.
Sprinkhanen en krekels worden gevoerd met graan, verse groenten, bladeren en jonge tarwescheuten.

Aandacht voor het welzijn van de insecten

Het welzijn van onze insecten is iets waar we zeker rekening mee houden. Je kunt er lacherig over doen, net als bijvoorbeeld over het lijden van planten. Maar 15 jaar geleden dachten we ook nog dat vissen geen pijn konden voelen. We zijn dus voorzichtig!
Onze kwekers respecteren dus de 5 basisbehoeften inherent aan dierenwelzijn, zoals verwoord door Roger Brambell in 1965:
1. Vrij van honger, dorst of onjuiste voeding.
2. Vrij van thermaal en fysiek ongerief.
3. Vrij van pijn, verwonding of ziekte.
4. Vrij van angst en chronische stress.
5. Vrij om natuurlijk soorteigen gedrag te vertonen.
Om eventuele pijn te minimaliseren, doden we onze insecten door kou. Als koudbloedige dieren zijn ze afhankelijk van de omgevingstemperatuur. De kou vertraagt geleidelijk hun metabolisme.
Vervolgens worden ze gevriesdroogd, zodat ze hun voedingswaarde en smaak behouden. Daardoor hebben onze producten ook een lange houdbaarheid en wordt het transport makkelijker.
Eenmaal in Melun worden onze insecten verwerkt in onze productieruimte, waar we ze op verschillende manieren bereiden: knapperige insecten voor bij de borrel, eiwitrepen, granola’s en pasta’s.
Eetbare insecten kweken en verwerken: het is een vak!

 

 

Nieuwste artikelen

  • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk – niet voor niets het land van de lief ...

    Lees verder
  • Op 1 april (geen grap) is het droogteseizoen weer begonnen. Ja, je leest het goed: ook in ons ‘n ...

    Lees verder
  • 9 alternatives viande

    Een balletje gehakt, sappige kippenpoot of malse biefstuk. Voor veel Nederlanders is de maaltijd niet ...

    Lees verder
  • insekten koeken

    Wraps zijn makkelijk, snel te maken en iedereen vindt ze lekker. Ideaal: vers, smakelijk en voedzaam! ...

    Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *