Het eten van insecten als (top)sporter

3504eten insecten en sport

Of je nu gewichtheffer, duursporter, crossfit doet of cricketspeler bent. Alle sporters hebben eiwit nodig om te herstellen na inspanning. Wat ons betreft kan dat prima met insecteneiwit. Naast een compleet aminozuur profiel zitten eetbare insecten ook nog eens boordevol met B12 en ijzer. Fun fact: insecten zijn paleo proof! Onze R&D afdeling is dan ook hard aan het werk om een lekkere(!) eiwitshake met eetbare insecten te maken. Dit is echter wel uitdagend, omdat insecteneiwit niet goed oplost in vloeistoffen en dat komt de smaak niet ten goede. Desalniettemin zullen we natuurlijk met een goed product komen!

Waarom zou je voor eiwit uit eetbare insecten kiezen?

Er zijn meerdere redenen, maar de hoofdreden is dat insecteneiwit veel duurzamer te produceren is dan dierlijkeiwit. Dus je zorgt niet alleen goed voor jezelf omdat je hoge kwaliteit eiwit binnen krijgt, maar je zorgt ook goed voor de planeet! Dat zijn dus twee vliegen in één klap en jij als sporter houdt vast wel van efficiëntie! Daarnaast is een ander voordeel dat eetbare insecten ook nog omega-3 en omega-6 vetzuren bevatten, die ook belangrijk zijn om jouw lijf in topshape te houden.
Een flink aantal atleten gingen je al voor en maken gebruik van onze producten. Zoals bijvoorbeeld Jan Fokke Oosterhof, die de Marathon des Sables loopt en daarbij onze noten-vruchtenrepen eet. Of de olympische sporters op Papendal, die onze Italiaanse eiwitpasta bij hun lunch eten om zo beter te herstellen. Daarnaast is onze nationale manager van Nederland een fervent sportster en is ze zeker niet slechter gaan presteren sinds ze meer insecten eet. Integendeel…

Dus, we wachten samen met smacht op onze insecteneiwitshake, maar bestel in de tussentijd vooral onze notenvruchtenrepen met krekelmeel of onze Italiaanse eiwitpasta. Deze producten gaan er voor zorgen dat jij beter herstelt. Ons motto is dan ook ‘Het kweken van spieren, kan ook zónder warmbloedige dieren!’.

Nieuwste artikelen

 • Het lijkt misschien maar een formaliteit, maar voor ons is het een belangrijke stap! Met gepaste ...

  Lees verder
 • Een verjaardag, jubileum, geboorte, communie, diploma, verhuizing, bruiloft, Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, ...

  Lees verder
 • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk ...

  Lees verder
 • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

  Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *