• Jiminis
  • Lifestyle
  • Eiwitrijke pasta ovenschotel met mozzarella, tomaat en basilicum
Lifestyle

Eiwitrijke pasta ovenschotel met mozzarella, tomaat en basilicum

Pasta ovenschotels zijn altijd erg lekker, maar met deze eiwitrijke pasta gemaakt van insectenmeel lik je al helemaal je vingers af! Het is snel, makkelijk en je kunt er indruk mee maken op je gasten. De smaken van tomaat, mozzarella en Parmezaan gaan perfect samen met basilicum en een paar extra vers gescheurde blaadjes complimenteren het gerecht bijzonder goed. Onze eiwitrijke basilicum fusilli bevat 18,7% eiwit en is daarmee de perfecte basis voor elke gezonde maaltijd.

Ingrediënten
Extra vergine olijfolie
1 kleine ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geplet
1 grote handvol verse basilicumbladeren
800g cherrytomaatjes
2 tl tomatenpuree
200g JIMINI’s eiwitrijke insecten basilicum fusilli
3 handenvol Parmezaanse kaas, vers geraspt
1 bol mozzarella
Zeezout
Zwarte peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C en breng een pan water aan de kook. Voeg hier flink wat zeezout aan toe.
2. Verhit in een grote koekenpan een scheutje olijfolie en fruit de gesnipperde ui een paar minuten. Hak de knoflook en cherrytomaatjes in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de gesnipperde ui, samen met de tomatenpuree.
3. Voeg een flinke scheut koud water toe en breng aan de kook.
4. Kook je JIMINI’s eiwitrijke basilicum fusilli volgens de instructies op de verpakking.
5. Eenmaal gaar, giet je de pasta af en voeg je het toe aan je zelfgemaakte tomatensaus. Roer de pasta er goed doorheen.
6. Scheur de basilicumblaadjes en mozzarella fijn en roer door de saus.
7. Giet dit geheel in een ovenschotel en top met een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas.
8. De ovenschotel is klaar als de kaas gesmolten en goudkleurig is. Smakelijk!

Commentaires :

Soyez le premier à laisser un commentaire