• Jiminis
  • Lifestyle
  • Eetbare insecten en allergenen – geen schaaldieren, geen krekels
Lifestyle

Eetbare insecten en allergenen – geen schaaldieren, geen krekels

Hoe erg we ook van insecten houden, we willen je ook graag informeren over de allergenen van insecten. Dus hier is een korte handleiding over waarom je allergisch bent voor insecten als je ook allergisch bent voor schaal- en weekdieren!

Er zijn twee soorten schelpdieren, de eerste soort zijn kreeftachtigen zoals kreeft, krab, garnalen, rivierkreeft en zeepokken. Het tweede type zijn weekdieren, waaronder mosselen, oesters, mosselen en sint-jakobsschelpen. Inktvis, inktvis en octopus vallen ook in de weekdiercategorie omdat ze, hoewel ze geen schelp hebben, nog steeds een verwante soort zijn. Deze staan bekend als koppotigen. Allergieën voor weekdieren komen niet zo vaak voor als allergieën voor kreeftachtigen.

Schaaldieren- & insect allergieën


De allergie voor kreeftachtigen is een veel voorkomende allergie; er moeten veel mensen per jaar naar de spoedeisende hulp ervoor. Insecten en schaaldieren zijn vergelijkbaar doordat ze geleedpootig zijn, gedefinieerd door hun exoskelet, gesegmenteerde lichamen en aanhangsels. Voedselallergenen zijn nog steeds enigszins mystificerend, maar ze worden voornamelijk veroorzaakt door eiwitten. Chitine is echter een polysaccharide (complex koolhydraat) dat wordt aangetroffen in de schaal van schaaldieren en schaaldieren en dat een allergeen kan zijn.

Het is dit dat ook wordt gevonden in de exoskeletten van veel insecten. (Het is ook een kenmerk van de celwanden in schimmels – voor het geval je geïntrigeerd was om het te weten.) Dus als je allergisch bent voor schaaldieren, kun je ook allergisch voor insecten zijn (maar dit hoeft niet).

We willen je echter niet afschrikken. De meeste mensen zijn prima in staat om insecten te eten, zolang ze niet al allergisch zijn voor de allergenen die in schaaldieren worden aangetroffen. Zorg ervoor dat je altijd de verpakking van een product controleert op allergenen voordat je ze eet!

Alle informatie over allergenen in JIMINI’S producten is online beschikbaar.

Commentaires :

Soyez le premier à laisser un commentaire