EETBARE INSECTEN – DE TOP 5 MYTHES

4288eetbare insecten 5 mythes

Eetbare beestjes worden nog steeds omringd door een flink aantal mysteries en mythen, dus hebben we een top 5 samengesteld om er een aantal uit de wereld te helpen.

N ° 1: Spinnen zijn insecten …

Spinnen en schorpioenen zijn technisch gezien geen insecten. Ze vallen in de klasse van spinachtigen, omdat ze acht poten hebben. Insecten daarentegen hebben zes poten en twee antennes.
Spinnen zijn echter stiekeme meesters van vermomming. Om in mierenkolonies te infiltreren, gebruiken spinnen twee voorpoten om antennes te simuleren, de overige zes poten gebruiken ze om te blijven lopen, zoals mieren. Ze kunnen zelfs een geur afscheiden waardoor ze naar mieren ruiken. Sneaky…

N ° 2: Insecten zijn nutteloos …

Insecten bestuiven bloemen, bemesten de grond regelmatig, recyclen planten en verzorgen zelfs een gratis schoonmaakbeurt aan voor onze bossen. Zonder het te weten, dienen ze ons elke dag en vormen ongeveer 80% van de terrestrische biomassa (alle levende wezens op aarde). Of ze nu mooi, lelijk, klein of groot zijn, ze hebben elk hun eigen nut. En laten we niet al die eetbare insecten vergeten die nu een duurzame voedselbron blijken te zijn.

N ° 3: Bijen hebben alleen een doel als het gaat om honing …

Bijen produceren elk jaar duizenden tonnen honing. De economische activiteit van deze bestuivende insecten wordt volgens het National Institute of Agricultural Research (INRA) geschat op tussen $190 en $320 miljard per jaar voor de wereldeconomie.
Toch zorgen ze voor meer dan alleen honingproductie. Zonder onze vrienden, de bijen, zitten we ’s ochtends zonder sappig fruit en zelfs onze favoriete kop koffie. Er zijn zoveel dingen die ze helpen te bestuiven (samen met andere insecten) en zonder hen zouden we deze producten gewoon niet hebben. We kunnen natuurlijk wel zelf planten en bloemen gaan bestuiven, maar dat is zeer inefficiënt.

N ° 4: insecten kunnen niet gegeten worden…

Eetbare beestjes en insecten smaken eigenlijk behoorlijk goed. Sinds het begin van de mensheid worden insecten gegeten (ze zijn paleo!) en worden ze nu geconsumeerd door meer dan 2,5 miljard mensen over de hele wereld. Meer dan 2000 eetbare insectensoorten worden wereldwijd geregistreerd. Bovendien weten we een geweldige manier om insecten te eten: bij de borrel! En als je nog inspiratie kan gebruiken, verderop in deze blog staan wat lekkere bier met eetbare insecten en cocktailcombinaties.

N ° 5: Insecten hebben geen toekomst als voedselbron …

Het woord onmogelijk hebben wij uit onze woordenboeken geschrapt, want we blijven nieuwe manieren ontdekken om te genieten van deze niet-zo-griezelige beestjes. De VN moedigt de consumptie van insecten aan en beschrijft ze als een ecologisch alternatief voor rundvlees. Verschillende bedrijven zijn al begonnen met het promoten van insecten in verschillende industrieën, voedingsmiddelen en diervoeders, farmacologie en zelfs in de energiesector. Geen reden om ze op te geven dus!

Nieuwste artikelen

 • Het lijkt misschien maar een formaliteit, maar voor ons is het een belangrijke stap! Met gepaste ...

  Lees verder
 • Een verjaardag, jubileum, geboorte, communie, diploma, verhuizing, bruiloft, Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, ...

  Lees verder
 • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk ...

  Lees verder
 • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

  Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *