Een heerlijke zoete aardappel insecten curry!

4004Insecten_curry

Soms wil je het jezelf gewoon een beetje moeilijker maken en dan kook je een keer iets experimentelers! Wij steunen je hier graag bij. Vandaag geven we je de tools om een zoete aardappel curry te maken met onze NATUREL meelwormen. Heerlijk knapperig en vol met eiwitten, vitamines en mineralen.

Recept mit insecten voor 2 personen:

  • 30 gram meelwormen NATUREL
  • 1 stengel citroengras (vers)
  • 2cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 tomaten uit blik
  • 15 cl kokosmelk
  • 350 gram zoete aardappel
  • 1 grote wortel (ongeveer 125 gram)
  • 2 sjalotjes
  • 1 limoen
  • 120 gram witte rijst

Hoe doe ik dit insecten recept ?

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de rijst en voeg een snufje zout toe.
  2. Haal je keukenmachine tevoorschijn en stop de citroengras, gember en knoflook erin, vermaal alles.
  3. Snij de zoete aardappel in blokjes, versnipper de sjalotjes en snij de wortel in plakjes.
  4. Verhit olie in de pan en bak het mengsel uit stap 2. 30 seconden. Voeg de kokosmelk en tomatenpuree toe, breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de gesneden groenten uit stap 3 toe.
  6. Voeg water toe tot dat de saus nét (maar dan echt nét) iets dunner wordt dan je wilt. Laat dit 15-20 minuten koken op laag vuur, totdat de groenten zacht zijn.
  7. Nu komt het geheime ingrediënt: de meelwormen! Bak deze nog 5 minuten mee, proef en voeg nog wat kruiden toe.
  8. Serveer met de witte rijst en wat plakjes limoen.

Smakelijk!

Nieuwste artikelen

  • Het lijkt misschien maar een formaliteit, maar voor ons is het een belangrijke stap! Met gepaste ...

    Lees verder
  • Een verjaardag, jubileum, geboorte, communie, diploma, verhuizing, bruiloft, Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, ...

    Lees verder
  • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk ...

    Lees verder
  • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

    Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *