Dé bier borrelinsecten combinaties

3799eetbare insecte beer

Zoals jullie al dan niet weten, zijn eetbare insecten een ontzettend goede combinatie met speciaalbier. Er zijn echter ontzettend veel soorten bier en veel soorten borrelinsecten. Om uit deze mierenhoop van verschillende opties, een aantal bier-insectcombinaties te vinden, ging team Jimini’s Nederland op onderzoek uit voor jullie. En wat vonden we dát vervelend zeg…

Lees hier onze resultaten!

Bier nr.1: Lowlander White Ale (5%) met mango krekels


Dit biertje is eentje van de upcoming brouwerij Lowlander (Lage Landen.. snap je h’m?) uit Amsterdam. Het is een fris en kruidig witbiertje, gebrouwen met laraha (zure sinaasappel), vlierbloesem en kamille. Wij ondervonden dat deze erg goed samenging met onze zoetsmakende insecten, zoals mango en karamel zoute boter. Vooral de smaak van de mango krekels werden erg versterkt door dit biertje waardoor je een erg fruitige afdronk krijgt.

Bier nr. 2: Page 24 Rhub’ IPA (5,9%) met speculos meelwormen


Jimini’s is en blijft een Frans bedrijf en wij vonden het daardoor wel toepasselijk dat we dan ook een Frans speciaalbiertje zouden drinken. Deze brouwerij uit het noorden van Frankrijk, maakte dit biertje met de groente rabarber en heeft daardoor een erg interessante smaak. Ook dit biertje hebben we met veel verschillende soorten insecten geproefd en we kwamen tot de conclusie dat door de intense smaak van het biertje, er een intense smaak insect bij hoort. Het is dus een goede match met de gerookte ui& barbecue krekels, spicy chilli buffalowormen of de speculoos meelwormen.

Bier nr. 3: Lab 54 Samurai (6,6%) met Griekse kruiden sprinkhanen


Team Jimini’s Nederland is gevestigd in Nijmegen en om die reden moeten we natuurlijk ook iets van onze lokale brouwers proeven. Hiervoor hebben we de Samurai Japan Pale Ale van Lab 54 gekozen. Ja, je leest het goed, Japan Pale Ale. Dit houdt in dat er bepaalde Japanse producten inzitten, zoals rijst, Japanse hop en Sake gist (in plaats van biergist). Het is een ontzettend goed, lekker doordrinkbaar biertje en maakt het daardoor erg goed te combineren met veel van onze insecten. Zo raden we de volgende vier borrelinsecten sowieso aan met dit biertje: sesam&komijn meelwormen, Griekse kruiden sprinkhanen, knoflook&tuinkruiden meelwormen en de salt&vinegar krekels. Vooral de laatst genoemde excelleerden met dit biertje. De insecten smaakten minder zout en het bier kreeg nóg meer smaak.

Bier nr. 4: Barbarella Oersoep/Van Moll (6%) met krekels mango


Deze Sour IPA is een samenwerking tussen het Eindhovense Van Moll en het Nijmeegse Oersoep. Het is een erg fris en zurig biertje. Wat interessant is, is dat dit bier net zoals de Rhub’ IPA is gebrouwen met rabarber, maar ze zijn niet met dezelfde insecten te combineren. Dit laat maar weer zien dat het niet per se aan de ingrediënten van het bier hoeft te liggen, maar vooral aan het soort bier waar je het mee combineert. Door de hogere zuurgraad in dit bier, gaat hij niet zo goed samen met hartige insecten. Hier staat tegenover dat hij juist heel lekker te combineren is met de zoete smakende insecten, zoals de mango krekels.

Hopelijk geeft dit overzicht je de inspiratie om een avondje eens lekkere, duurzame insecten te eten bij je biertje. Hebben jullie nog meer ideeën voor bier-insectcombinaties? Mail ons!

Nieuwste artikelen

 • Het lijkt misschien maar een formaliteit, maar voor ons is het een belangrijke stap! Met gepaste ...

  Lees verder
 • Een verjaardag, jubileum, geboorte, communie, diploma, verhuizing, bruiloft, Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, ...

  Lees verder
 • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk ...

  Lees verder
 • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

  Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *