De 4 meest voorkomende meningen over insecten eten.

4485De 4 meest voorkomende meningen over insecten eten.

We horen heel veel verschillende meningen over insecten eten. Hieronder hebben we de vier meest voorkomende voor je op een rijtje gezet!

#1. Ik ga toch geen insecten eten! IE! BAH!


‘Insecten zijn vies en ga ik never nooit eten!’ Dit is de mening van een grote groep mensen. Insecten worden gezien als vies en onsmakelijk door de associaties die wij hebben, denk aan kakkerlakken en mestkevers. Insecten zien er voor veel mensen vies uit en dit is daarom ook een belangrijke reden om het niet te eten. Maar wanneer de insecten verwerkt zijn in producten en niet te zien zijn is de drempel om insecten te gaan eten veel lager. En daarnaast zit het niet in onze cultuur om insecten te eten als bijvoorbeeld een snack met je wijntje. Nee, wij gaan toch echt liever voor een blokje kaas of een plakje worst. Helaas heb je al 500 gram insecten per jaar eet.

#2. Ik wil wel maar waar koop je ze?


Hier! Op onze website! Maar we liggen ook op andere plekken zoals universiteiten, gezondheidswinkels, kroegen en natuurlijk online. Maar helaas zijn insecten vooralsnog lastig verkrijgbaar en liggen niet zomaar in de supermarkt. Daarom wordt ook lastig om het een keer te proberen. Je moet namelijk weten waar je ze kunt kopen. Ondertussen zijn wij wel erg nieuwsgierig en vinden het ook spannend om insecten te eten. Maar wat moet ik er in vredesnaam mee doen? Een insectenkookboek is namelijk niet een standaard uitrusting in de keuken. Maar met onze producten heb je dat ook niet nodig, want ze zijn al kant en klaar! Dus pak een bakje gekruide sprinkhanen om te snacken op de bank. Cheers!

#3. Ik wil insecten eten omdat ze duurzaam zijn.


Eetbare insecten zijn erg duurzaam dat kun je hier lezen. Ook dit is een reden om insecten te gaan eten. We moeten namelijk goed gaan zorgen voor de aarde want op de manier waarop wij nu bezig zijn, wordt het er niet beter op. Er komen steeds meer mensen op aarde en de vraag naar voedsel neemt daarom ook sterk toe. Het is niet mogelijk om gewoon maar eventjes de productie te verhogen, want we hebben niet meer planeten zoals de aarde. Er is namelijk meer grond nodig en meer water en dit raakt allemaal op een gegeven moment simpelweg gewoon op. Insecten zijn een stuk duurzamer dan veeteelt en daarom een mooie oplossing om beter voor de aarde te zorgen én lekker te kunnen eten!

#4. Ik ben vegetariër.


We komen ook veel vegetariërs tegen. Dit is een erg interessante groep. Vegetariërs die geen vlees eten vanwege dierenleed, gaan om deze reden ook geen insecten eten (zouden die ook geen muggen doodslaan?). Die vinden ook dat producten die insecten bevatten zeker niet in het vleesvervangers schap hoort. Het zijn ten slotte nog steeds beestjes! Maar wanneer iemand vegetariër is omdat het duurzamer is, zijn zij wel geïnteresseerd om insecten te gaan eten. Ook hier zijn we in detail op in gegaan in deze blog.

Nu weet je hoe andere mensen vaak over eetbare insecten denken. Wat is jouw mening? Laat het ons weten op Facebook!

Nieuwste artikelen

 • Het lijkt misschien maar een formaliteit, maar voor ons is het een belangrijke stap! Met gepaste ...

  Lees verder
 • Een verjaardag, jubileum, geboorte, communie, diploma, verhuizing, bruiloft, Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, ...

  Lees verder
 • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk ...

  Lees verder
 • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

  Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *