Courgette, erwt en mint insectenpasta recept

3225Courgette, erwt en mint insectenpasta recept

Een van de redenen waarom onze insectenpasta zo goed is, is omdat je er niet veel aan hoeft toe te voegen. Wij doen graag al het harde werk, zodat jij dat niet hoeft te doen! Dit is een heerlijk recept, met de zomerse smaken van erwt en munt. Het is een eenvoudig gerecht dat net zo goed koud is als warm. EN, omdat de pasta al vol zit met 18% eiwit, hoef je enkel wat simpele groente toe te voegen om een heerlijke maaltijd neer te zetten.

Voor 2 personen:
Ingrediënten
2 porties JIMINI’S Macaroni Insecten Pasta
1 grote courgette
120 g diepvrieserwten
Klein handjevol verse munt
1 teentje knoflook, fijngehakt
Olijfolie
Zout en peper

Bereidingswijze

1. Zet een pan met goed gezouten water aan de kook en kook JIMINI’S pasta volgens de instructies op de verpakking.
2. Rasp in de tussentijd de gehele courgette.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de courgette samen met de knoflook toe.
4. Voeg de bevroren erwten toe als de courgette licht gebakken is. Deze zullen doorkoken in de koekenpan, dus het is niet nodig om ze eerst te koken.
5. Kook alles in de pan tot de erwten zijn verhit, maar nog steeds mooi en fel groen zijn.
6. Voeg je gekookte pasta in de koekenpan samen met de munt en roer goed. Breng goed op smaak met zout en peper.
7. Besprenkel met een beetje olijfolie om te serveren.

In principe kun je iedere zomergroente toevoegen aan dit recept waar je zin in hebt. Asperges, tuinbonen, groene bonen, venkel, spinazie… de lijst gaat maar door! We krijgen nu alweer honger!

Nieuwste artikelen

  • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk ...

    Lees verder
  • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

    Lees verder
  • Op 1 april (geen grap) is het droogteseizoen weer begonnen. Ja, je leest het goed: ook in ons ‘n ...

    Lees verder
  • 9 alternatives viande

    Een balletje gehakt, sappige kippenpoot of malse biefstuk. Voor veel Nederlanders is de maaltijd niet ...

    Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *