Lifestyle

5 TIPS VOOR EEN GESLAAGDE KERST

Joepie, het is bijna Kerst!

De kalkoen, het openhaardhout, de kerstboom, de playlist en de ontvangst van de gasten… Alles moet perfect zijn, anders vliegt de magie misschien weg. Omdat we je graag een handje helpen, geven we je onze vijf beste tips voor een geslaagd kerstfeest!

1. De muziek: vergeet Mariah Carey


Ja, want kerst is iets bijzonders… Niet het moment voor allerlei vrolijke songs (behalve later op de avond misschien, na een paar wormen), maar dat betekent niet dat je naar het gegalm van oubollige koren hoeft te luisteren. Ga als de gasten binnenkomen voor een playlist die lekker vintage is, zodat iedereen zich meteen totaal ontspannen en op z’n gemak voelt.
Maar vergeet niet dat muziek de sfeer bepaalt. Zet tijdens het aperitief wat lekkere rock aan, om te voorkomen dat iedereen in slaap valt! En proost!

2. Het aperitief, voorkom deze fout


Bij een geslaagde Kerst hoort VEEL ETEN! Blijf daarom niet te lang hangen bij het aperitief. Anders is het zo’n teleurstelling voor degenen die de hele middag (of dag… of week…) in de keuken hebben doorgebracht om allerlei heerlijke gerechten te bereiden…

De voorkeur gaat uit naar verfijnde hapjes op basis van insecten en groenten! Lekker licht en rijk aan voedingsstoffen en ze vullen je gasten op een gezonde manier.

3. De sleutel tot een geslaagde Kerst: decoratie & sfeer!


Geslaagde kerstversiering betekent een geslaagde Kerst, daarmee zeggen we niets nieuws. Dus we vergeten de plastic boom van de Lidl en gaan zelf aan de slag. Zelf een kerstboom maken kan op vele manieren: met stroken papier, boeken, houten latjes (zoals deze van ons dankzij co-founder Clément also known as klusjesman)… Alles is mogelijk! Het geheim zit hem in de recyclebare materialen.
Natuurlijk past bij Kerstmis ook vuur. Gezellig, knus en warm. Helaas meestal wel voorbehouden aan huizen met een schoorsteen. Nee, echt..?! MAAR omdat we niet voor één gat te vangen zijn, hebben we een tip voor je: zet deze video aan. De knetterende vlammen zullen hun werk doen, echt!

4. De ijstaart, een traditioneel dessert… maar dan gepimpt


Met roomijs, chocola en slagroom… Elk jaar is het hetzelfde verhaal. Dus doe eens gek en pimp dit jaar je ijstaart met vanille-choco buffalowormen! Gewoon voor een knapperig, decoratief tintje. Of strooi er meelwormen met gezouten boter – karamel over. Het zal je gasten verrassen, beloofd.

5. Cadeautjes! Cadeautjes!


Ok, en nu even echt eerlijk. Als er nog maar een heel klein sprankeltje kind in je zit.. dan is dit toch echt het enige waar je aan denkt als de Kerst dichterbij komt? Maar cadeautjes KRIJGEN is één ding… cadeautjes KOPEN is iets heel anders… Doe dat dit jaar voor de verandering eens niet het aller- aller- allerlaatste moment. Ga gewoon lekker op tijd naar een kerstmarkt en ga pas aan de glühwein als je zeker weet dat je alle materiële wensen van je geliefden hebt vervuld.

Dan rest ons nog één ding: jullie een prachtige kerst wensen. We hopen dat jullie feestdagen een doorslaand succes zullen zijn!

PS:
Bestel uiterlijk in de ochtend van 18 december om het pakket voor de Kerst in huis te hebben. Of koop bij www.gezondheidaanhuis.nl, WAAR winkels en verschillende gezondheids- en biowinkels in Nederland.

Commentaires :

Soyez le premier à laisser un commentaire