5 DINGEN OM MEE TE NEMEN MET WANDELEN: VERGEET JE ENERGIEREEP NIET!

44485 DINGEN OM MEE TE NEMEN MET WANDELEN: VERGEET JE ENERGIEREEP NIET!

Wandelen blijft een van de fijnste dingen om te doen, waarbij elk seizoen zijn eigen charme heeft. We kunnen genieten van de frisse lucht in de bergen, of heerlijk uitwaaien aan zee. Even helemaal niets, en we laten de creativiteit loskomen. Wat mag er niet ontbreken tijdens een lange wandeling in de buitenlucht? De krekelreep van JIMINI’S is ongetwijfeld een must, maar dat is niet alles. Hier is een lijst met 5 dingen waar je aan moet denken als je erop uittrekt.

1) Water of dranken met weinig suiker drinken
Vergeet nooit om water mee te nemen, het is ontzettend belangrijk om jezelf te hydrateren! Als je je lichaam daarnaast wilt vullen met vitaminen en mineralen, kun je ook een sportdrank met weinig suiker nemen, dit zorgt ervoor dat je calcium- en magnesiumgehalten op peil blijven. Kies het liefst voor een hervulbare fles, zodat er minder plastic wordt gebruikt.

2) Kleding die bij het weer past.
In het noorden van Europa zeggen ze: ‘er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding. Er is niets zo veranderlijk als het weer, dus kies voor laagjes en ben op alles voorbereid. Om je wandelleven helemaal fantastisch, fashionable en fabulous te maken neem je uiteraard een heuptasje mee.

3) Voedzaam voedsel zoals energierepen


Wanneer we op trektocht gaan, moeten we niet vergeten iets mee te nemen om onze energie weer op peil te brengen. Onze energierepen met krekelpoeder zijn een perfecte match met een duursport zoals wandelen! Wist je dat Matthew Hay, ontdekkingsreiziger in Groenland ze gebruikte als snacks tijdens zijn expeditie en Jan Fokke Oosterhof tijdens de marathon des Sables?

4) Een paar slippers


Wandelschoenen zijn natuurlijk erg handig, dat kunnen we niet ontkennen. Maar met een paar flip-flops in je tas kun je je tenen af en toe wat vrijheid en frisse lucht gunnen, zodat je daarna weer fris, fruitig en opgeladen verder kunt.

5) Een tennisbal


Ja! Je leest het goed, we raden je aan om een tennisbal te nemen. We horen je al denken, waarom zou ik dat doen? Tijdens een wandeling kunnen onze kuiten, bilspieren en benen last hebben van de lange inspanning. Het klimmen en dalen vereisen een inspanning van onze spieren en dat zorgt weer voor hogere spierspanning. Tijdens je pauze, reactiveert je bloedsomloop en maakt je spieren los. Dit is het moment om je tennisbal tevoorschijn te halen! Druk hem op je been en gebruik hem als foamroller. Het zorgt voor meer ontspannen spieren en een activatie van je bloedsomloop.

Na deze tips ben je helemaal klaar voor een lange wandeling. Als gaat voor een trektocht in een onbekend gebied, vergeet dan ook je kaart, kompas en zaklamp niet!

Nieuwste artikelen

 • Het lijkt misschien maar een formaliteit, maar voor ons is het een belangrijke stap! Met gepaste ...

  Lees verder
 • Een verjaardag, jubileum, geboorte, communie, diploma, verhuizing, bruiloft, Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, ...

  Lees verder
 • In Noord-Amerika heten ze candy apples, in andere Engelstalige landen ook wel toffee apples en in Frankrijk ...

  Lees verder
 • Wij voorzien jullie graag van de beste eetbare insectenproducten. Iedere hap moet smaken en dat begint ...

  Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *