Lifestyle

#2 BIER BORRELINSECTEN COMBINATIES: JIMINI’S x BOEGBEELD

Wij bij JIMINI’s houden van insecten, maar we houden ook héél erg van bier. Wat is nou een betere vrijdagavond besteding dan een lekkere bierproeverij met een kommetje borrelinsecten. Nu hebben we bij JIMINI’s de bieren van de Bossche brouwerij Boegbeeld naast onze snacks gelegd en zo vet lekkere combinaties samengesteld!

1. Wanne Klets met onze krekels met mango smaak

Wanne Klets is een IPA met karamel en zeezout. IPA’s zijn in het algemeen helder van kleur, en bitter van smaak. Wanne Klets heeft 5,9% alcohol. Het bier wordt gebotteld in duurzaam gerecycled glas. Door de karamel zeezout wordt de bitterheid van het bier subtieler en deze smaak past perfect bij onze krekels met mango smaak.

2. Houdoe en Bedankt met onze meelwormen met knoflook & tuinkruiden

Houdoe en Bedankt is een Pale Ale met rogge, rooibos en chai. Er zit 7% alcohol in en het is een echte lekkere doordrinker. Bij dit biertje passen heel veel insecten, toch hebben we voor de meelwormen met knoflook & tuinkruiden gekozen. Dit omdat we deze toch wel héél erg lekker vinden. Maar laten we eerlijk zijn, knoflook is overal lekker bij!

Bier met krekels

Bier met krekels

3. Kutbier met onze sprinkhanen met paprika smaak

Kutbier… De naam zegt genoeg toch?! Het is een blond biertje met 6,3% alcohol. De gedroogde pruimen wat in het bier zitten geven een subtiel zoete smaak, maar is ook lekker fris. Het biertje heeft ook wel het karakter van de Bossche Kut, maar bevat ook wel het kleine hartje wat menig Bosschenaar heeft en is daardoor lichtzoet. Wij vonden onze paprika sprinkhanen er perfect bij passen, dit omdat ze niet te sterk zijn in smaak maar net zo lichtzoet als het bier zelf.

sprinkhan met bier

sprinkhan met bier

4. Siberië met Buffalo wormen; sour cream & onion

Dit witbiertje is op Belgische stijl gebrouwen, dat betekent dat er sinaasappelschil en korianderzaad aan toe is gevoegd. De cascade hop draagt bij aan het Citrus aroma van het biertje. Het is een witbier, wat betekent dat het niet alleen gebrouwen is met mout, maar ook met tarwe. Tevens zijn er bij het Siberië bier havervlokken toegevoegd. Het biertje bevat 6.5% alcohol. Door de frisse tonen vonden wij de sour cream & onion Buffalo wormen er heel goed bij passen. Het bier is niet te zwaar in smaak en zal daardoor niet overheersend zijn bij de friszoete Buffalo wormen.

5. Sjekláde Bol met Griekse kruiden sprinkhanen

Dit biertje moet de traditionele Bossche Bol nabootsen. Dit is goed gelukt door het gebruik van romige chocolade moutsoorten, cacao, melksuiker en vanille. Het biertje heeft een volle, romige smaak. Het bevat 6.5% alcohol. Om de volle smaak te compenseren hebben we gekozen voor insecten met een frisse, kruidige smaak. Vandaar dat we hebben gekozen voor de sprinkhanen met Griekse kruiden. Dit, omdat sprinkhanen lekker luchtig zijn. Het is misschien niet de meest voordehand liggende combinatie, maar zeker aan te raden!

6. Bossche Beul met meelwormen tijm & oregano

Bossche Beul is een tripel met 7% alcohol en een pittig karakter. Tijm & oregano meelwormen verzachten de smaak van het bier, maar niet zodanig dat het pittige karakter wegvalt. De kruidige smaak van de meelwormen sluit goed aan bij de pikante tinten van het bier.

Dit zijn natuurlijk alleen maar tips, wij raden jullie aan om zelf ook lekker te gaan experimenteren met bieren en smaken. Mocht je nou een súperlekkere combinatie hebben gevonden, deel deze dan met ons op Instagram via de hashtag #eatsmaller!

Drink wel met mate, want we willen natuurlijk dat je deze gezellige, lekkere avond wel kan herinneren. Cheers!

Commentaires :

Soyez le premier à laisser un commentaire